Vineri, 15 Martie 2019 00:00

Teodorovici: Dacă blocajul legat de buget va continua, vom căuta pârghii pentru deblocare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cazul în care blocajul legat de buget va continua, vor fi căutate pârghii pentru deblocarea situaţiei, cum ar fi o rezoluţie a primarilor care va fi emisă joi şi prin care aceştia solicită promulgarea, a declarat miercuri, la Antena 3, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

 „Sper că preşedintele Iohannis va aproba”, a spus Teodorovici. „A fost o mare bătaie de joc dorinţa de a lupta pe buget”, a adăugat ministrul.

Teodorovici s-a declarat încrezător în realizarea creşterii economice de 5,5% prevăzută în proiectul de buget, adăugând că din 2016 şi până în 2019 creşterea PIB este de peste 33%, de la 765 de miliarde de lei la 1022 miliarde lei.

Ministrul a anunţat şi demararea lucrărilor de investiţii, printre care spitalele regionale din Constanţa şi Craiova sau proiectele de infrastructură. Pentru sănătate bugetul prevede în plus 7,3 miliarde de lei, pentru educaţie 9,9 miliarde de lei, pentru investiţii 15,7 miliarde lei iar pentru transporturi 6,9 miliarde lei în plus. „Este greu de crezut că vor putea fi cheltuiţi atâţia bani într-un an”, a spus ministrul.

Citit 492 ori

mica publicitate

citeste ziarul

editia de weekend

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
44254

Autentificare