Craiova

Vineri, 17 Mai 2019 03:00

„Școală europeană” în Dolj

5 unități de învățământ din județul Dolj au primit, în această săptămână, titlul de „Școală europeană” pentru activitățile complexe desfășurate în domeniul proiectelor educaționale cu dimensiune europeană din ultimii ani, informează reprezentanţii Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Este vorba despre Colegiul Național „Carol I”, Colegiul Tehnic de Arte și Meserii ”C-tin Brâncuși „, Liceul Tehnologic Auto, Liceul ”Voltaire” și Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” Craiova. Aceasta a fost cea de-a XVI-a ediție a Competiției Naționale „ȘCOALA EUROPEANĂ” – 2019:

„Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale, conform jurnalul olteniei

Joi, 16 Mai 2019 03:00

Târg de carieră la Craiova

Totul despre dinamica și oportunitățile pieței muncii în IT din regiune și țară la Jobs4IT. Studenţii şi absolvenţii Universităţii din Craiova sunt aşteptaţi, joi, 16 mai, între orele 9.00 – 17.00, în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, str. A.I.Cuza 11, Craiova, la cea de-a doua ediţie a Târgului de carieră Jobs4IT.

Echipe de studenţi din Bucureşti, Cluj, Târgu Jiu, Sibiu, Suceava, Piteşti, Craiova intră în competiţia creativităţii inginereşti la cel mai înalt nivel, la Universitatea din Craiova, de miercuri 15 mai, până vineri, 18 mai.

Un workshop dedicat antreprenoriatului are loc mâine, de la ora 12.00, în sala 228, a Universităţii Craiova, fiind organizat de Centrul de carieră și recrutare Ro-Bg. Cristian Belgun va susţine conferinţa „Antreprenoriatul, o cale de dezvoltare personală şi profesională”. Ce înseamnă să fii antreprenor, ce calităţi are, ce calităţi dezvoltă, de calităţi sunt necesare pentru un antreprenor de succes. În partea a doua, vor fi prezentate etapele de înfiinţare a unei afaceri şi, bineînţeles, vor fi analizate modele de succes în afaceri.

Vineri, 10 Mai 2019 03:00

Târgul Ofertelor Educaţionale

La acest târg au fost prezentate două noutăți în materie de calificare și anume: confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice.
Din partea liceului Tehnologic de Transporturi Auto Craiova, a fost prezent la Târgul Ofertelor Educaţionale directorul Cristian Răduți Din nefericire dascălii afirmă că elevii nu sunt interesați, iar angajatorii se plâng de câţiva ani de lipsa forţei de muncă ce are calificare, şcoli care să o asigure. cel puţin nu la Dolj.

„Este vorba despre un proiect accesat de Direcţia de Servicii Sociale a Primăriei şi care este în colaborare cu fondurile norvegiene. Am mai avut noi aşa ceva la începutul anilor 2012. Proiectul se referă în special la copiii cu probleme diverse. Va fi o investiţie într-un centru de zi pentru îngrijirea acestor copii”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Bazinul de înot de la Colegiul Naţional „Carol I” ar urma să fie folosit, odată ce va fi finalizat, nu doar de elevii de aici, ci şi de alţi copii. Afirmaţia a fost făcută, luni, de primarul Craiovei, Mihail Genoiu, care a anunţat şi semnarea contractului pentru înlocuirea instalaţiilor bazinului.

58 de lei pe zi este taxa pe care trebuie să o plătească însoţitorii pacienţilor din cadrul celei mai mari unităţi sanitare din Oltenia, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova. Suma a fost stabilită în anul 2016 şi trebuie achitată de către aparţinătorii care vor să rămână în spital, alături de bolnavii internaţi.

Deputatul PSD de Dolj, Alexandra Presură, a punctat câteva din măsurile cu impact social luate de guvernul PSD-ALDE.

Luni a început vânzarea și sacrificarea mieilor în Piaţa Chiriac din Craiova, singurul spaţiu autorizat, din judeţul Dolj.

Dacă anul trecut mielul se vindea, în primele zile, cu 14-15 lei kilogramul în viu, acum ciobanii cer 12 lei pe kilogram. Spre sfârşitul perioadei de vânzare se aşteaptă o scădere a preţului cu până la 5 lei.

Pagina 1 din 2