Miercuri, 27 Martie 2019 02:00

22 de incendii, 3 accidente rutiere şi 39 de urgenţe medicale gestionate de ISU Mehedinţi în weekend

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi cadrele ISU Mehedinţi au desfăşurat activităţi preventive împreună cu specialiştii APIA în toate comunele din judeţul Mehedinţi, cetăţenii continuă incendierea terenurilor.            

Numai în acest weekend pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru stingerea a 22 incendii, 21 dintre acesta manifestate la vegetaţie uscată pe raza localităţilor Brezniţa de Motru, Ilovăţ, Vj. Mare, Prunişor, Sviniţa, Izvorul Bârzii, Pristol, Corcova, Bîlvăneşti, Husnicioara,  Malovăţ, Şişeşti şi Oreviţa Mare. Ca urmare a folosirii focului de către cetăţeni, au fost afectate 70 ha vegetaţie uscată şi 50 ha litieră, dar şi 0,5 ha cultură de viţă- de-vie.   

Tot ca urmare a folosirii focului deschis de către cetăţeni şi a scăpării de sub control a acestuia, sâmbătă, 23 martie a.c., în localitatea Gvardenița, comuna Bălăcița a izbucnit un incendiu la o anexă gospodărească, construită din lemn și acoperită cu învelitoare din tablă, pe cca. 20 mp, care a cuprins şi aprox. 1 tonă de plante furajere, dar și 5 m liniari gard din lemn, existând pericol de propagare la casa de locuit din vecinătate. Pompierii din cadrul Staţiei Vânju Mare au intervenit pentru stingerea incendiului şi împiedicarea propagării acestuia.              

Tot în acest weekend, echipajele de pompieri şi paramedici din cadrul Detaşamentelor Orşova şi Dr.Tr.Severin, dar şi Staţiei de pompieri Strehaia au intervenit pentru salvarea victimelor ca urmare a producerii a trei accidente rutiere.             

De altfel, Serviciul SMURD. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit pentru acordarea primului-ajutor şi transportarea la spital a unui număr de 39 de persoane cu afecţiuni medicale.

Citit 1384 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905791

Autentificare