Marți, 19 Martie 2019 02:00

Bani europeni pentru grădinițe de la ADR SV Oltenia 18 martie 2019

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat la Craiova, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, la semnarea a trei contracte de finanțare pe Programul Operațional Regional, în valoare de 9,5 milioane lei, pentru construirea și dotarea a trei grădinițe în județul Mehedinți.

 În localitatea Șimian se va construi o unitate de învățământ cu program normal, pentru grupele mică, mijlocie și mare, care va fi frecventată de peste 120 de copii, din localitatea Cerneți, proiectul având o valoare de 4,5 milioane lei și o alta similară în satul Șimian, cu o valoare de 4,1 milioane lei. În localitatea Butoiești se va construi, de asemenea, o grădiniță cu o grupă, obiectivul având o valoare de 900.000 lei. 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a profitat de vizita la ADR Sud-Vest Oltenia pentru a stabili și detaliile legate de semnarea în perioada imediat următoare a contractelor de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea DJ 670, Malovăț – Marga (21,350 km) și a DJ 607C, DN6-Ilovița-Podeni-Malarișca-Balta (37,157 km), pe componenta SUERD a Programului Operațional Regional, proiecte depuse de Consiliul Județean Mehedinți și admise pentru finanțare.,

,Educația este pâinea sufletului, este calea spre viitor, iar rolul autorităților locale este decisiv în asigurarea condițiilor conforme pentru desfășurarea activității educaționale a copiilor. Cu acest gând am participat, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, la semnarea de către domnul primar Constantin Trușcă a două contracte de finanțare în valoare totală de 8,6 milioane lei pentru construirea de grădinițe, atât în localitatea Șimian, cât și în localitatea Cerneți. 

Și domnul primar Gheorghe Sălceanu din comuna Butoiești a profitat de oportunitatea de a atrage fonduri europene pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a semnat astăzi contractul de finanțare pentru construirea unei grădinițe în localitate. Mă bucur că prin aceste proiecte, crește gradul de absorbție a fondurilor europene în județul Mehedinți, aflându-ne în acest moment pe primul loc în Regiunea Olteniei”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Citit 1354 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
923057

Autentificare