Imprimă această pagină
Vineri, 17 Mai 2019 03:00

Deţinătorii de terenuri cu ambrozie, obligaţi să o elimine

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deţinătorii sau administratorii de terenuri pe ale căror suprafeţe au fost depistate focare de infestare cu această plantă sunt obligaţi să o elimine. În caz contrar, ei riscă amenzi între 750-5.000 de lei pentru persoanele fizice şi până la 20.000 de lei pentru persoanele juridice, anunţă PMB.

Ambrozia este considerată o specie invazivă, extrem de nocivă prin efectul şi cantitatea de polen răspândită în atmosferă, motiv pentru care anul trecut a fost actualizată legislaţia în domeniu pentru combaterea ei şi s-a trecut la aplicarea acesteia şi în Bucureşti, prin adoptarea unei hotărâri a Consiliului General, transmite Primăria Municipiului Bucureşti, într-un comunicat remis joi mediafax.

Proprietarii sau administratorii cu terenuri infestate de ambrozie care nu o înlătură riscă amenzi între 750 şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 5.000 şi 20.000 de lei pentru persoanele juridice. Contravaloarea sancţiunilor aplicate se constituie ca venituri la bugetul local al Sectorului 1-6 al municipiului Bucureşti, transmite sursa citată.

Citit 2818 ori