Prima pagină

Prima pagină (672)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune Guvernului un nou set de măsuri de relaxare, care ar putea intra în vigoare de la 1 august. Astfel, se va mări numărul participanților la evenimentele private (nunți, botezuri), evenimentele culturale sau la competițiile sportive. Am putea avea stadioane umplute la capacitate maximă în România, dacă participanții sunt vaccinați, au test antigen sau fac dovada trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. 

Directorul ANM, Elena Mateescu, avertizează asupra faptului că va începe o săptămână extrem de fierbinte în România, cu temperaturi care vor ajunge și la 40 de grade.

În această săptămână, şeful statului a promulgat propunerea legislativă care  prevede ca valoarea indicatorului social de referinţă se actualizează, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflaţiei din anul precedent.

Premieră în România. Două lanțuri de hypermarketuri au adoptat sistemul NUTRI-SCORE, adică produsele alimentare vor avea etichete din care va reieși clar valoarea nutrițională sau numărul de calorii. Cele mai dietetice sunt marcate cu A, pe fond verde închis, iar cele cu mai multe grăsimi saturate, zaharuri și sare, sunt marcate cu E pe fond roșu.

Parcul eolian CEZ din Dobrogea găzduiește o nouă premieră în industria energiei din România: filmarea videoclipului celei mai noi melodii a renumitei trupe de muzică pop-rock, Vama. Melodia se numește „Cântă cu mine” și este un cântec despre căutare și regăsire, muzica și energia oamenilor fiind cele care contribuie la găsirea echilibrului.

De anul viitor, milioane de români vor plăti mai puţin pentru încălzirea locuinţei. TVA-ul pentru energia termică livrată în sistem centralizat va scădea de la 19% la 5%, după apariţia Legii nr. 196/2021 în Monitorul Oficial din această săptămână.

La nivel mondial se discută tot mai tare ideea impozitării unive a multinaţionalelor. Altfel spus, Uniunea Europeană a adoptat mai multe prevederi în acest sens. Dacă lucrurile decurg în această direcţie, România ar putea câștiga sume mari de bani ca urmare a impozitării multinaţionalelor care în aceste momente nu plătesc la statul român. Vă aducem aminte faptul că pe data de 1 iulie, 130 de ţări au ajuns la un acord de principiu pentru reformarea sistemului fiscal internaţional.

CEZ urcă din nou pe podiumul Community Index, singura competiție din România dedicată proiectelor care contribuie la dezvoltarea comunităților locale

Campania care i-a racordat pe stakeholderii noștri la rețeaua de #energiepentrubine în lupta cu pandemia, cele 9 sisteme de panouri fotovoltaice care au adus inovația la liceele din Ucenic Electrician și din afara acestuia, proiectul care promovează unele dintre cele mai valoroase construcții din Oltenia și platforma care a oferit acces la educație digitalizată copiilor din medii defavorizate – premiate cu Gold Recognition în cadrul Community Index. 

Ministerul Energiei a pregătit un draft de Ordonanță de Urgență prin intermediul căreia se anulează interdicția furnizorilor de a tăia curentul consumatorilor finali. 

Vești bune pentru români! Atât persoanele juridice, cât și persoanele fizice cu activitate în domeniul HoReCa vor beneficia de prelungirea perioadei de înscriere la Schema HoReCa, de unde pot accesa până la 800.000 de euro, sub formă de grant, pentru a acoperi o parte din pierderile suferite în 2020 din cauza pandemiei noului coronavirus SARS-CoV-2.

Marți, 20 Iulie 2021 00:02

Program de lucru de Sf. Ilie

Centrele de Relații cu Clienții CEZ Vânzare nu vor avea program de lucru cu publicul în data de 20 iulie 2021, reluându-și activitatea în data de 21 iulie 2021

CEZ lansează concursul muzical „Green Challenge” împreună cu Neversea și se angajează să doneze energie verde către o școală de muzică defavorizată din Oltenia

Codul Muncii a fost modificat astfel încât femeile să poată opta pentru pensionarea la 65 de ani, dacă îşi informează angajatorul cu 30 de zile înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare.

Vești proaste pentru români! Potrivit unei legi recent publicată în Monitorul Oficial, toți proprietarii de apartamente racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sunt obligați să aibă montate contoare pentru căldură, până la sfârşitul acestui an.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, referitor la propunerea din proiectul "România Educată" de a se da posibilitatea liceelor să poată organiza concursuri de admitere înaintea Evaluării Naţionale, că acestea vor fi voluntare şi vor avea loc în aceeaşi zi, la aceeaşi oră. "Dacă vom avea concurs de admitere în liceu, acesta va fi voluntar. Acest concurs va fi înainte de Evaluarea Naţională. Acest concurs se va baza pe curriculum-ul existent deja. Acest concurs va fi organizat în toate şcolile în aceeaşi zi, cu începere la aceeaşi oră. Acestea sunt lucrurile clare. Cât priveşte întrebarea dacă vor susţine şi examen de Evaluare Naţională şi concurs urmează să răspundem", a explicat Cîmpeanu, la finalul şedinţei de Guvern, în care s-a adoptat memorandumul privind proiectul "România Educată".El a arătat că sunt multe alte ipoteze în discuţie care vor face obiectul consultărilor privind implementarea proiectului. 

15 locuințe vor fi dotate cu echipamente electrocasnice moderne, în urma programului pilot “Adăpost cu Energie”, implementat de CEZ Vânzare și Asociația CSR Nest

În plină perioadă de concedii în Educație, unde vacanța propriu-zisă este în lunile iulie-august, Ministerul Educației schimbă regulile de acordare a zilelor libere legale pentru cadrele didactice și cele de conducere din școli. Potrivit Ordinului 4.050 din 29 iunie 2021, publicat, la două săptămâni de la aprobare, în Monitorul Oficial, indemnizația de concediu nu se mai plătește automat, doar ca efect al depunerii cererii de concediu, „cu cel puțin 5 zile înaintea plecării în concediu”, ci doar după o cerere făcută cu 30 de zile înainte de plecarea în vacanță.

Ucenicii Electricieni la sfârșitul anului școlar: supereroi experți în coding și digitalizare

Programul Ucenic Electrician scrie un nou capitol prin care transformă pasiunea pentru electricitate în cea mai cool superputere pentru generația viitorului. Cu ajutorul seriei de documentare, Electric Superheroes și al Clubului de Practică – activitate de coding remunerată financiar, Distribuție Oltenia continuă să îi încurajeze pe tineri să își descopere adevărata valoare, demonstrându-le că nu există limite în ceea ce pot face.

În România, începe să fie din ce în ce mai complicat să lucrezi după ce ai ajuns la pensie, mai ales dacă te-ai pensionat anticipat. Deși s-ar putea să mai ai nevoie de bani din cauza pensiilor infime, acest detaliu nu reprezintă o soluție reală pentru toți.

Starea de alertă este prelungită de luni pe teritoriul României, pentru încă 30 de zile.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de miercuri, hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 iulie, precum şi măsurile de prevenire şi control aplicate în contextul epidemiologic actual.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare. Conform specialiștilor, valul de căldură se va mai tempera în perioada următoare, dar ne lovesc, din nou, ploile și furtunile. De asemenea, meteorologi au dat și o prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

2020 – al 15-lea an cu superputeri: performanță, digitalizare accelerată și soluții durabile pentru cei peste 1,4 milioane de clienți 

În 2020, CEZ a continuat proiectele operaționale în zona digitalizării, dar a rămas la fel de activ și în sectorul energetic şi în viaţa comunităţilor locale.

„Am fost mereu un membru activ al comunității locale. În anul 2020 am trecut la nivelul următor și ne-am regăsit în prima linie cu echipa proprie de super eroi. Ne-am aflat în permanent dialog cu autoritățile locale și ne-am jucat rolul strategic cu cea mai mare responsabilitate. Echipele noastre s-au concentrat pe intervenția promptă, identificarea soluțiilor, păstrarea calității energiei electrice vitală pentru spitale sau zonele de triaj, alocarea investițiilor în rețea pentru a întâmpina nevoia crescută de energie electrică. Gradul ridicat de digitalizare la nivel operaţional ne-a permis să mutăm activitatea în online în mai puțin de o săptămână, păstrând echipa și clienții în siguranță,  acasă, oferindu-le serviciile și produsele necesare, adaptate nevoilor lor. Echipa a parcurs încă o etapă de dezvoltare spre o organizaţie autodidactă, în timp ce politicile sustenabile de operare au primit şi în acest an certificarea internaţională GRI, opţiunea Core”, a declarat Ondrej Safar – Country Manager şi Preşedinte al Directoratului CEZ România.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de miercuri, hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 iulie, precum şi măsurile de prevenire şi control aplicate în contextul epidemiologic actual, informează Agerpres.ro. Prezentăm integral textul documentului:

Energia e superputerea ta! Distribuție Oltenia dă startul înscrierilor în programul Uncenic Electrician pe platforma www.ucenicelectrician.ro și în liceele partenere, acum și în județul Olt. 

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene a anunțat că, potrivit stadiului actual al organizării viitoarelor fonduri structurale 2021-2027, ar urma să existe opt Programe Operaționale Regionale, pe fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare. 

Pagina 1 din 24