Prima pagină

Prima pagină (847)

Începând cu anul 2022, CEZ se alătură proiectului HartaEdu, lansat de Narada și devine partenerul unic pentru asigurarea accesului la educație în zona Olteniei. Platforma reprezintă, astfel, o punte de legătura cu școlile din aria de operare a companiei pentru a rezolva urgenţele din educație cu care acestea se confruntă.

După realizarea în cursul anului trecut a mai multor studii de laborator în care se demonstrează o eficiență între 99% și 100% a sprayului nazal Taffix ™ în ceea ce privește blocarea și inactivarea coronavirusurilor SARS-CoV-2 inclusiv cele de tip Alfa, Beta si Delta, cercetătorii companiei Nasus Pharma au început încă din luna noiembrie a anului trecut studiul pentru varianta Omicron a SARS-CoV-2 iar rezultatele de pană acum sunt cele aşteptate. 

Furnizorii de energie electrică și gaze naturale au agreat noile măsuri pentru compensarea și plafonarea prețurilor”, transmite Guvernul, după întâlnirea acestora cu premierul Nicolae Ciucă.

Cei aproape 300 de elevi înscriși în programul #UcenicElectrician au intrat în noul an cu materiale și echipamente profesionale, nelipsite din activitatea pentru care aceștia se pregătesc. 

Pentru că a face performanță înseamnă să ai truse și echipamente care să te ajute, susținem și anul acesta Ucenicii Electricieni cu astfel de instrumente:

Nicolae Ciucă a anunțat, după o ședință a coaliției guvernamentale, că s-a ajuns la o decizie de plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale pentru toți consumatorii, fie că sunt casnici sau industriali. Plafonarea va fi, însă, valabilă doar două luni de zile, pentru februarie și martie. Premierul a precizat că aproape un milion de facturi au fost emise cu tarife greșite. 

Miercuri, 19 Ianuarie 2022 15:40

Sorin Cîmpeanu, anunț pentru toți elevii!

Ministrul Educației a precizat că elevii care lipsesc de la școală în situația în care un coleg a fost depistat pozitiv cu COVID-19, pot fi notați ca absenți. Sorin Cîmpeanu a precizat că numai DSP poate face ancheta epidemiologică și stabili cine sunt contacți direcți. Oficialul a precizat că dacă se respectă regulile și poartă masca nu sunt considerați contacți cu cei depistați pozitiv. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu promite o mărire a pensiilor în perioada următoare. Cu toatea acestea, oficialul anunţă schimbarea formulei pentru majorarea pensiilor. 

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de 3 zile la sfârșitul lunii ianuarie, informează Ziarul Financiar, relatează Mediafax. 

Vineri, 14 Ianuarie 2022 04:51

Se taie din vacanța de vară pentru copii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că își dorește ca perioada de cursuri să fie mai lungă în anul școlar 2022/2023 față de anii trecuți.

Ministrul Educatiei a anuntat o serie de noi masuri de ultima ora pentru toate scolile din Romania in plin val 5 de infectari generate de catre Coronavirus, ele fiind dezvaluite in mod oficial in interviul de mai sus, si vorbim despre cresterea ratei de vaccinare in randul profesorilor, si nu numai.

Adrem și Energobit se alătură proiectului Ucenic 

Electrician, desfășurat din 2016 de Distribuție Oltenia 

După aproape 6 ani de la debutul proiectului, Distribuție Oltenia atrage și alți Supereroi parteneri în proiectul Ucenic Electrician. Doi dintre cei mai importanți colaboratori  tradiționali, Adrem și EnergoBit vor îmbrăca mantia eroilor și susțin performanța celor 300 de elevi din proiect.

Un deputat USR a venit cu un proiect de lege, momentan singurul pe anul acesta, care prevede ca românii să mai beneficieze de încă o zi liberă de la stat. Expunerea de motive a deputatului este destul de amuzantă. Concret, deputatul USR Ion-Marian Lazăr a inițiat un proiect de lege prin care dorește ca ziua de 24 decembrie – Ajunul Crăciunului – să fie liberă de la stat.

„Începând de lunea viitoare”, intră în online școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, aflate în localitățile cu o incidență a infectării de peste 3 la mie, a anunțat ministrul Educației. „Articolul 3 din ordinul comun se raportează la rata de vaccinare de vineri. Dacă rata de incidență este de peste 3 la mie [și rata de vaccinare a angajaților sub 60], începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă care a avut loc luni, la sediul Ministerului Educației.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că dacă certificatul verde ar fi aprobat săptămâna viitoare şi ar fi dat un termen de trei sau patru săptâmâni pentru introducerea acestuia, România se va apropia probabil de zona de descreştere a cazurilor. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 (au rezultat pozitiv la testul RT-PCR sau antigen) trebuie să intre în izolare la domiciliu sau instituționalizată. Cu toate acestea, perioada de izolare depinde de statusul vaccinării și de prezența sau absența simptomelor specifice COVID. 

Testarea COVID va fi obligatorie la locul de muncă, însă doar pentru angajații din domenii cheie. 

Angajații din infrastructurile critice vor fi obligați să se testeze săptămânal SAU să poarte doar măști de tip FFP 2 SAU să lucreze în ture. Așadar, angajații acestor instituții vor fi obligați să se supună uneia dintre aceste trei măsuri. 

Detalii de ultimă oră de la ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre modul în care spitalele din ţară vor gestiona valul 5 al pandemiei.

Elveția testează un vaccin - plasture împotriva COVID, care funcționează pe un principiu diferit de cel al vaccinurilor actuale și nu utilizează ARN mesager. Urmărește să inducă imunitatea celulară mai degrabă decât producția de anticorpi, bazându-se pe limfocitele T pentru a elimina celulele infectate cu virus și pentru a le împiedica să se reproducă.

Furnizarea energiei electrice este asigurată în sezonul de iarnă atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatorii casnici şi alte categorii de consumatori, iar în privinţa furnizării de gaze, sunt asigurate cantităţile de gaz pentru funcţionarea aprovizionării în condiţii de normalitate, anunţă Guvernul. 

Joi, 06 Ianuarie 2022 11:44

A început recrutarea în armată!

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că ca organiza o campanie suplimentară de recrutare pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă. Potrivit ministerului, se caută sute de persoane pentru a ocupa locurile rămase neîncadrate în 2021. 

Potrivit unui proiect de Hotărâre al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), legumicultorii vor beneficia de un ajutor de minimis de cel mult 4.000 de euro pentru cultivarea de tomate, ardei gras, kapia, castraveţi, fasole păstăi, salata, spanac şi ceapă verde în spaţii protejate.

Salariul minim pe economie crește cu 10,8% de la 1 ianuarie 2022, la 2.550 lei brut. După plata taxelor către stat, angajatul plătit astfel va avea în mână cu 138 lei mai mult, respectiv 1.524 lei. Hotărârea de Guvern este în Monitorul oficial de la începutul lunii octombrie. Noi doar reamintim, pentru că am intrat în noul an.

Vârsta de pensionare ar putea creşte în România, avertizează specialiştii. Totul ar fi o urmare a pandemiei de coronavirus, care a afectat economia ţărilor din întreaga lume. 

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, anunţă că Guvernul a adoptat, marţi, actul normativ care prevede că începând cu 1 ianuarie angajatorii nu vor mai putea păstra pentru o perioadă mai mare de doi ani un angajat plătit cu salariul minim pe economie.  „24 de luni de la 1 ianuarie 2022, respectiv devine exigibilă la 1 ianuarie 2024”, a declarat Adrian Câciu. 

Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 3 ianuarie 2022, după care temperaturile vor începe să scadă, iar probabilitatea de pre- cipitaţii este mai ridicată în intervalul 27-30 ianuarie, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 27 decembrie 2021 - 9 ianuarie 2022, trans- mite Agerpres.

Pagina 1 din 30