Joi, 06 Ianuarie 2022 11:44

A început recrutarea în armată!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că ca organiza o campanie suplimentară de recrutare pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă. Potrivit ministerului, se caută sute de persoane pentru a ocupa locurile rămase neîncadrate în 2021. 

Ministerul Apărării Naționale anunță o campanie de recrutare pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă. Cetățenii care doresc vor avea calitatea de rezervist voluntar în Armata Română și vor ocupa locurile rămase neîncadrate anul trecut.

Campania suplimentară organizată de Ministerul Apărării Naționale are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezerviști voluntari care au rămas disponibile în 15 unități militare din țară, mai precis în Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea şi Vrancea.

Ministerul mai spune că procesul de recrutare și selecție va avea loc până pe 21 ianuarie și se va desfășura n baza prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr.M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, cetățenii interesații vor fi informați la centrul militar cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, așa cum prevede legea.

Ce documente sunt necesare

Ministerul Apărării Naționale informează că cetățenii care se vor prezenta la centrul militar și doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor trebui să completeze o cerere de înscriere, alături de care trebuie să aibă și următoarele documente: 

actul de identitate (original și copie)

certificat de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de date depunerii

actele de studii sau alte documente care atestă competențele dobândite în viața civilă (original și copie)

permisul de conducere valabil, eliberat de autoritățile române (original și copie) – dacă este cazul (în special pentru candidații fără pregătire militară care candidează la un post ce presupune conducerea tehnicii specifice)

livretul militar (original și copie) – dacă este cazul (pentru cei care dețin calitatea de rezervist)

Amintim că, recent, a intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creșterea atractivității serviciului militar în calitate de rezervist voluntar. Printre acestea se numără și:

creşterea cuantumului remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut

creşterea cuantumului indemnizaţiei de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradaţiilor şi a soldei de comandă, pe lângă solda de grad

eliminarea obligaţiei privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situaţia nesemnării/ nefinalizării contractului

eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviştilor voluntari în străinătate

crearea posibilităţii repartizării în funcţie, fără a mai susţine probele de selecţie, a rezerviştilor proveniţi din cadre militare în activitate şi soldaţi/gradaţi profesionişti, în primul an de la trecerea în rezervă.

Citit 774 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906431

Autentificare