Vineri, 02 Aprilie 2021 08:29

Acceptul tuturor elevilor de a fi evaluați pe o platformă online securizată ar putea fi inclus în contractele de școlarizare din viitorul an școlar, anunță ministrul Educației

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acceptul tuturor studenților și elevilor de a fi evaluați pe o platformă online, în condiții de securitate, „pentru a asigura relevanța evaluării” ar putea fi inclus în contractele de școlarizare din viitorul an școlar, respectiv universitar, a declarat la Digi24 Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Acesta a spus că platforma de evaluarea ar putea fi un modul al catalogului electronic, program aflat acum în procedură de licitație. 

„Platforma de evaluare, e puțin surprinzător, nu e dificilă în sine. Sigur, integrată la nivel național această platformă de evaluare se poate numi un modul al catalogului electronic, pentru care licitația este încă în curs. Catalogul electronic pentru toate școlile din România – acesta este numele – în spate este o bază de date cu foarte multe module, inclusiv acela de evaluare-examinare. Dar aplicația în sine, care să fie instalată la nivelul școlilor, nu este o dificultate majoră. 

Dificultatea majoră este asigurarea cadrului și atunci, da, contractele de școlarizare și pentru elevi și pentru studenți, care se vor încheia la începutul anului școlar și universitar vom insista să cuprindă această prevedere: acceptul de la bun început prin contractul de școlarizare de a fi evaluați în condiții de securitate, care să asigure relevanța examinării”, Sorin Cîmpeanu. 

În fiecare an sau la fiecare început de ciclu școlar, școlile/universitățile încheie cu părinții și elevii/studenții contracte educaționale în care sunt prevăzute drepturile și obligațiile fiecărei părți.

Legea Educației prevede că la baza relațiilor dintre școală și elev/părinte este un contract educațional.

Citit 2072 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906364

Autentificare