Marți, 13 Iulie 2021 10:36

Alertă meteo în România! ANM a anunțat că vremea o ia razna

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare. Conform specialiștilor, valul de căldură se va mai tempera în perioada următoare, dar ne lovesc, din nou, ploile și furtunile. De asemenea, meteorologi au dat și o prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a anunțat cu ce fenomene meteo ne vom confrunta în perioada următoare. Potrivit meteorologilor, luni, 12 iulie, vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în jumătatea de sud-vest, unde izolat va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua. Temperaturile maxime se vor încadra între 25-26 de grade în estul Transilvaniei şi 35-36 de grade în Banat şi sudul Olteniei.Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, dar după orele amiezii vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, fenomene ce se vor semnala pe arii mai extinse în zonele montane şi submontane, local în regiunile estice şi sud-estice şi pe areale mai restrânse în restul teritoriului.

Aversele vor avea şi caracter torenţial, cantităţile de apă vor fi pe alocuri însemnate şi izolat vor fi căderi de grindină şi vijelii. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile intramontane şi 21-22 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. 

În săptămâna 12.07.2021 – 19.07.2021 valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări. În aceeaşi perioadă va ploua mai mult decât în mod normal în special în vest, sud-vest şi la munte, susţin specialiştii. 

În săptămâna 26.07.2021-2.08.2021 temperatura medie a aerului va avea valori normale în toată ţara. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nordice şi nord-vestice, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citit 815 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920300

Autentificare