Marți, 23 Martie 2021 13:32

Buget de 700.000 de lei pentru susţinerea crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul de susţinere a crescătorilor de porci de reproducţie din rasele autohtone Bazna şi Mangaliţa va avea alocată, în acest an, o sumă de 700.000 de lei din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul ministerului de resort. 

În 2020, suma bugetată acestui program a fost de un milion de lei şi a vizat acordarea unui sprijin de 1.200 lei/cap scroafă/an, cu condiţia comercializării a minimum patru purcei/cap de scroafă/an la o greutate de minimum 8 kg/cap, cu obligativitatea îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate prevăzute în actul normativ.

„Prin Hotărârea Guvernului nr. 365/2020 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa”, pentru perioada 2020-2022, s-a urmărit încurajarea crescătorilor de animale de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, în vederea creşterii numărului de animale de reproducţie deţinute şi creşterii numărului de produşi valorificaţi de la acestea, cu scopul creşterii efectivelor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa la nivel naţional. Având în vedere necesitatea continuării sprijinirii crescătorilor de scroafe din rasele Bazna şi Mangaliţa, se impune bugetarea schemei pentru anul 2021, astfel încât să se continue susţinerea producţiei de purcei şi animale de reproducţie. (...) Prin prezentul proiect, se aprobă valoarea schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2021, respectiv 700 mii lei, care se încadrează în valoarea totală estimată a schemei de ajutor de minimis, pentru perioada 2020 - 2022, de 4.000 mii lei. Resursele financiare se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2021”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de HG.

Citit 2529 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906608

Autentificare