Miercuri, 08 Decembrie 2021 09:34

Categoria de angajați care va primi vouchere de vacanță începând din 2022

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Veste bună pentru români! Angajații vor putea primi vouchere de vacanță începând din anul 2022. Este vorba despre un proiect de Ordonanță de Urgență – OUG, iar cei vizați sunt angajații din sectorul bugetar. Proiectul este pus în dezbatere publică. Tichetele de vacanță în valoare de 1450 de lei vor putea fi folosite doar pe teritoriul României. 

Prin OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari se dorește ca românii să își petreacă concediul în România, pentru ca veniturile în domeniul turistic să poată fi sporite. Voucherele de vacanță vor fi emise din 2022 și se vor acorda până în 2026. 

De asemenea, noile tichete se pot obține doar în mod electronic. Măsura este luată în contextul în care angajații din sectorul bugetar nu au mai beneficiat de tichetele de concediu în anul 2021.

”Voucherele de vacanță aferente anilor 2022 – 2026 se emit doar pe suport electronic. Prin derogare de la prevederile alin. (4) al art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările și completările ulterioare, perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță, emise în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungește până la data de 31 decembrie 2022. 

Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 2022-2026, pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, în limita a 1.450 de lei pentru un salariat”, se arată în noua OUG. 

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a susținut faptul că acordarea acestor vouchere de vacanță stimulează circulația turistică internă, dar și sprjină comunitățile locale.

”Sistemul românesc de acordare a voucherelor de vacanţă este un exemplu de bună practică şi aş menţiona o parte din beneficiile pe care acest program le are, cum ar fi stimularea circulaţiei turistice interne, sprijinirea comunităţii locale, refacerea forţei de muncă, reducerea practicilor ilegale sau pe cele aflate la limita legii, dar şi crearea unor noi oportunităţi de angajare.

Din aceste motive, chiar astăzi am publicat în transparenţă decizională proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării acestora în 2022”, a spus Daniel Cadariu, ministrul turismului, într-o declarație de presă, arată Digi24.ro.

Citit 798 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906205

Autentificare