Miercuri, 13 Ianuarie 2021 11:46

Ce se întâmplă cu contractele la energie electrică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma scandalul facturilor la energie mai mari cu 25% pentru consumatorii care nu vor avea timp să aleagă o ofertă de pe piața concurențială și vor rămâne la tarifele de pe piața universală, oficialii Autorității Naționale pentru Reglementare în domeniul energiei și cei ai Consiliului Concurenței caută acum soluții și lucrează la un ordin care să vină în sprijinul celor peste 6 milioane de consumatori, potrivit Antena 3. 

Potrivit informațiilor obținute de sursa citată, consumatorii vor fi trecuți direct pe prețul concurențial, cel mai mic din ofertele actualilor furnizori. De exemplu, pentru persoanele care încă sunt pe piața reglementată, furnizorul lor va trebui să vină cu oferta cea mai mică pe care o are pe piața concurențială. Dacă în 6 luni de zile nu optează pentru oferta sa și nici nu aleg un furnizor de pe piața concurențială, atunci aceste persoane vor rămâne la același furnizor pe care îl au în momentul de față și la aceleași tarife. 

Răzvan Nicolescu, fostul ministru al Energiei, a declarat la Antena 3 că consumatorii ar trebui să consulte măcar 2-3 oferte de energie electrică, atât ale furnizorilor actuali, cât și a noilor furnizori.

Potrivit fostului ministru, nu ar fi trebuit să se ajungă într-o asemenea situație și modul în care autoritățile au gestionat această situație este inadmisibil.

Citit 3685 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
922708

Autentificare