Marți, 06 Aprilie 2021 00:37

Creștere în comerțul cu amănuntul, la începtul anului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Creștere în comerțul cu amănuntul, la începtul anului. Produsele nealimentare au făcut diferența, în condțiile unui regres semnificativ al comerțului cu carburanți pentru autovehicule. Evoluția anuală a vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun a crescut nesemnificativ. 

Creștere în comerțul cu amănuntul, în primele două luni ale anului în curs, consemnată însă doar pentru seria brută calculată de INS.

În schimb, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie -29 februarie 2020, a înregistrat o scădere. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele două ale anului în curs, faţă de perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2020, ca serie brută cu 1,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 1,9%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică – INS.

Citit 2123 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905356

Autentificare