Marți, 02 Martie 2021 15:32

Eforturi susținute pentru derularea lucrărilor la drumul express Craiova – Pitești

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Operatorul Distribuție Oltenia sprijină derularea lucrărilor la drumul express Craiova – Pitești, executate de terți în perioada 01 – 05 martie 2021, respectiv 08 – 09 martie 2021 și va depune eforturi susținute pentru remedierea eventualelor deficiențe eletrice accidentale și diminuarea disconfortului pentru consumatori 

În vederea asigurării condițiilor de siguranță și securitate electrică pentru derularea lucrărilor la drumul express Craiova – Pitești, operatorul Distribuție Oltenia sprijină eforturile părților implicate și informează consumatorii din localitățile Scornicești, Potcoava, Bărăşti, Coloneşti, Corbu, Icoana, Optaşi Măgura, Poboru, Sârbii-Măgura și Spineni despre o posibilă întrerupere în alimentarea cu energie electrică, situație în care vor fi depuse eforturi susținute pentru remedierea și reducerea disconfortul creat.

Alimentarea localităților menționate mai sus, care în schemă normală de funcționare sunt alimentate din stația de transformare 110/ 20 kV Scornicești, prin intermediul liniei electrice aeriene de înaltă tensiune 110 kV Costești – Scornicești, va fi preluată prin stația de transformare 110/20 kV Icoana (sursă secundară), prin intermediul unor linii electrice de medie tensiune.

Subliniem faptul că retragerea din exploatare a sursei principale de alimentare din zonă, LEA  110 kV Costești – Scornicești este necesară pentru asigurarea condițiilor de securitate si siguranță la executarea de lucrari la drumul expres, lucrari ce presupun folosirea utilajelor agabaritice în zona de siguranță și protecție a rețelei electrice aeriene. 

Așadar, în zilele de 01 – 05 martie, 08 – 09 martie 2021, în interval orar 07:30 – 18:00, există posibilitatea apariției unor deficiențe electrice accidentale care pot afecta consumatorii din localitățile Scornicești, Potcoava, Bărăşti, Coloneşti, Corbu, Icoana, Optaşi Măgura, Poboru, Sârbii-Măgura și Spineni. 

Este important de precizat că în condiții normale de funcționare a rețelei, trecerea de la sursele secundare de alimentare la sursa principală se efectuează automat, fără întreruperea alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

În cazul apariției unor deficiențe electrice la sursele secundare de alimentare - linia electrică aeriană 20 kV Icoana – Potcoava buclată cu linia electrică aeriană 20 kV Scornicești Potcova, respectiv linia electrică aeriană 20 kV Icoana - Corbu buclată cu linia electrică aeriană 20 kV Scornicești – Bărăști,  se va trece la repunerea sub tensiune a sursei principale de alimentare - linia electrică aeriană 110 kV Costești – Scornicești. 

Durata acestei acțiuni depinde de timpul necesar pentru retragerea utiajelor din culoarul rețelei electrice precum și durata de detectare a zonei defectului și a lucrărilor de remediere propriu-zise.

Operatorul Distribuție Oltenia va monitoriza cu atenție rețeaua electrică din zonă pentru a prelua și remedia eventuale deficiențe electrice accidentale. 

Reamintim!

Pentru semnalarea oricăror incidente intervenite în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice, vă rugăm să apelaţi INFO Tel, la numerele de telefon disponibile NON STOP pentru preluarea acestora:

0800 500 000 – număr de telefon gratuit în orice reţea;

0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 – numere de telefon cu tarif normal în reţeaua naţională.

Citit 2788 ori Ultima modificare Marți, 02 Martie 2021 15:35

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920063

Autentificare