Marți, 05 Aprilie 2022 00:37

Guvernului României pregătește un pachet uriaş de sprijin pentru economia românească

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre impactul pe care pachetul de măsuri de ajutor pentru economie îl va avea asupra bugetului de stat.

Astfel, impactul pachetului de măsuri economice pregătite de Guvern şi discutate până acum la nivelul coaliţiei de guvernare este de 3,4% din PIB, afirmă prim-ministrul Ciucă.

Comisia Europeană este de acord cu „flexibilizarea a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020”, pentru a putea acoperi din costurile măsurilor, a mai explicat şeful Guvernului. 

„Tocmai de aceea nu ne grăbim să anunţăm pachetul de măsuri, pentru că dorim să corelăm efortul bugetar naţional cu Comisia Europeană. S-a discutat şi cu Comisia Europeană. 

Este de acord să existe o flexibilizare a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020”, a declarat, duminică, premierul Nicolae Ciucă, citat de Adevărul.

Şeful Guvernului a vorbit şi despre eventualele proiecte pe care România nu le va putea finaliza şi despre faptul că trebuie să fim oneşti pe relaţia cu Bruxelles-ul.

„Au fost transmise datele referitoare la o primă disponibilizare. Cert este că acea sumă poate să crească în funcţie de onestitatea noastră şi modul în care reuşim să identificăm cu adevărat acele proiecte care nu vor fi finalizate”, a mai precizat Nicolae Ciucă. 

În altă ordine de idei, premierul a vorbit astăzi şi despre o posibilă candidatură la postul de preşedinte al PNL, rămas liber după demisia lui Florin Cîţu.

Duminică, după ședința Consiliului Național PNL unde s-a decis organizarea Congresului extraordinar pentru alegerea unei noi conduceri a partidului, Nicolae Ciucă a precizat că nu a luat deocamdată o decizie, dar că „analizează” această variantă.

„Atunci când voi lua o decizie în acest sens, o voi face (depunerea candidaturii – n.red.). Până în acest moment nu am luat o decizie. Analizez”, a explicat Nicolae Ciucă.

Şeful Guvernului a comentat şi posibilitatea ca Florin Cîţu să fie îndepărtat acum de la şefia Senatului.

„În acest moment, nediscutându-se alte demersuri și având în vedere tot ceea ce s-a petrecut la nivelul PNL, nu văd de ce ar trebui să plece”, a precizat Nicolae Ciucă.

Citit 822 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
924632

Autentificare