Marți, 05 Aprilie 2022 00:36

Imunitatea hibridă, mai puternică decât vaccinurile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Descoperire de ultimă oră a cercetătorilor privind imunitatea hibridă. Studiul care arată cât de bine protejează aceasta de subvariantele Omicron. Într-un studiu recent, cercetătorii au analizat efectul infecției anterioare, vaccinării și imunității hibride în fața infecțiilor provocate de subvariantele Omicron, BA.1 și BA.2. 

Echipa a constatat că vaccinarea a sporit protecția celor cu infecție anterioară. Dar concluzia cea mai importantă a fost că imunitatea hibridă, rezultată din infecția anterioară și a treia doză de vaccin, au conferit cea mai puternică protecție în fața infecției cu oricare dintre subvariantele Omicron, informează News-Medical. 

Valul provocat de varianta Omicron, dominat inițial de subvarianta BA.1 și mai târziu de BA.2, a început pe 19 decembrie 2021 și a atins vârful la mijlocul lunii ianuarie 2022. Deși sunt clasificate ca subvariante ale Omicron, atât BA.1 cât și BA.2 sunt la mare distanță genetică una de cealaltă, necunoscându-se prea multe despre protecția imunității anterioare în fața acestor subvariante.

În timp ce infecția anterioară a oferit o eficacitate de 50,2% împotriva infecției simptomatice cu BA.1, vaccinarea cu două doze cu serul Pfizer a oferit o protecție neglijabilă, de doar 4,9%. Imunitatea hibridă dobândită în urma infecției anterioare și a vaccinării cu două doze a oferit protecție de 51,7%. 

Eficacitatea vaccinării cu trei doze a fost de 59,6%, în timp ce eficacitatea imunității hibride a infecției anterioare și a vaccinării cu trei doze a fost cea mai mare: de 74,4%.În același timp, infecția anterioară, vaccinarea și imunitatea hibridă au demonstrat toate o eficiență puternică, de peste 90% împotriva COVID-19 sever, critic sau fatal din cauza infecției cu subvarianta BA.1

Citit 843 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920485

Autentificare