Miercuri, 22 Mai 2019 03:00

Iohannis, Dragnea, Dăncilă, Barna, Ponta, notați. Poate deveni cel mai important lider din politică (prima parte)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

LIVIU DRAGNEA nota 9 –
Nu sunt nici pe departe un fan Dragnea, dar nu pot să nu recunosc că PSD, sub conducerea sa, a performat. Practic, PSD, în ultimii ani, și-a subordonat toate instituțiile reprezentative: Parlament, Guvern, Curte de Conturi, ASF, ANR, ANCOM. Și economia României, în ultimii șapte ani, de când PSD guvernează, cu o scurtă pauză în 2016, a avut un trend ascendent: de la un PIB de 557 miliarde lei în 2011 la un PIB previzionat pentru 2019 de 1.031 miliarde lei. Acum două zile, Eurostat a confirmat raportul INS de la începutul săptămânii privind o creștere record de 5,1% a economiei românești pe primul trimestru, în condițiile în care creșterea economică la nivelul UE a fost de 1,5%, iar la nivelul zonei euro de 1,2%. Dragnea a avut un discurs foarte bun la mitingul de la Iași. Felicitări scribului! A făcut trimitere la acele valori pe care ar trebui să se clădească națiunea română: unitate, solidaritate, patriotism – valori pe care le-am abandonat după 1990. „E prima lecţie de pariotism pe care vreau să i-o dăm lui Iohannis: patria înseamnă pace, nu război. Să-i spunem că poporul înseamnă unitate, nu dezbinare, să-i spunem că naţiunea înseamnă solidaritate şi nu ură”.
KLAUS IOHANNIS nota 4 –
Pentru lipsa de neutralitate și obiectivitate manifestată pe toată perioada mandatului, dar cu predilecție în ultimele luni. Iohannis, contrar atribuțiilor constituționale, s-a transformat într-un agent electoral, ba chiar este președintele de facto al PNL. Avem nevoie mai mult ca oricând de un președinte al tuturor românilor, un președinte care să reconcilieze statul cu societatea, un președinte care să cultive dialogul și respectul între puterile statului, un președinte care să unească, nu să dezbine, un președinte care să cultive toleranța și nu să instige la ură și violență, un președinte care să slujească interesul național, să apere și să promoveze necondiționat România.
VIORICA DĂNCILĂ nota 9 –
România, probabil, va avea una dintre cele mai de succes președinții ale Consiliului Uniunii Europene din ultimii zece ani. În primele patru luni, am închis 90 de dosare, de trei ori mai mult decât a reușit în șase luni Austria, care a deținut președinția Consiliului UE de la 1 iulie la 31 decembrie 2018.

Deputat Av. Dr. Remus Borza

Citit 9346 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905214

Autentificare