Miercuri, 20 Aprilie 2022 00:16

Lapoviţă şi ninsoare de Paşte 2022

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Află, în continuare, ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în fiecare regiune din România în intervalul 18 aprilie – 01 mai 2022. 

Meteorologii au emis luni dimineaţa o informare meteorologică, valabilă până miercuri, de vreme rece şi ninsori la munte. Informarea este în vigoare de luni, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 10.00. 

Potrivit acesteia, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopţilor local în nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se va produce brumă. Temporar la munte va ninge şi, mai ales în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă. 

Izolat şi trecător vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare vor fi şi în restul ţării. Luni, local şi temporar vântul va avea intensificări în estul teritoriului, cu viteze în general de 45-55 km/h. 

Prognoza meteo OLTENIA

Vremea va fi deosebit de rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10…11 grade. 

Ulterior datei de 20 aprilie vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară, astfel încât media maximelor va ajunge la 19 grade în perioada 25- 28 aprilie, apoi vremea se va răci, media maximelor urmând a coborî spre 16…17 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. 

Media minimelor va crește treptat de la 1…2 grade în intervalul 18 -21 aprilie spre valori de 8 grade în perioada 26 -29 aprilie, apoi va scădea ușor spre 6 grade până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în perioada 18 -20 aprilie, apoi în intervalul 22 aprilie- 01 mai. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Citit 840 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920218

Autentificare