Imprimă această pagină
Miercuri, 25 Mai 2022 15:53

Majorare de 75% din salariu pentru munca suplimentară în 2022

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vești importante pentru polițiștii din penitenciare! Ordinul care prevede o majorare de 75% din salariu pentru munca suplimentară în 2022, pentru polițiștii din penitenciare, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Documentul este semnat de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu. 

Ordinul nr. 2.017/C/2022 privind condiţiile de acordare a majorării de 75% din salariul de funcţie pentru munca suplimentară prestată în anul 2022, peste programul normal de lucru, de către poliţiştii de penitenciare

În temeiul prevederilor art. II alin. (3), (5), (6) şi (7) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările ulterioare, în conformitate cu dispoziţiile art. 13 din Hotărârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare, ministrul justiţiei emite următorul ordin: Art. 1. (1) Munca suplimentară prestată în anul 2022, peste programul normal de lucru, de către poliţiştii de penitenciare, care nu se poate compensa prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după prestarea muncii suplimentare, se plăteşte cu drepturile salariale corespunzătoare pentru orele prestate peste programul normal de lucru la care se adaugă o majorare de 75% din salariul de funcţie, proporţional cu orele efectiv prestate peste programul normal de lucru.(2) Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână, potrivit Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. (3) Prestarea muncii suplimentare se realizează cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind programul de lucru şi formele de organizare a acestuia.

(4) Ordonatorii de credite din sistemul administraţiei penitenciare au obligaţia de a dispune măsuri pentru compensarea cu timp liber corespunzător a orelor prestate peste programul normal de lucru, în condiţiile legii, şi pentru asigurarea cu prioritate a perioadei de repaus necesare refacerii capacităţii de muncă a personalului propriu care a prestat muncă suplimentară.

Citit 833 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Mai 2022 15:55