Imprimă această pagină
Miercuri, 01 Septembrie 2021 09:55

Maratonul Olteniei ediția 9 a reunit la start 188 de Învingători în probele fizice de MTB la Râmnicu Vâlcea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După 1 an de pauză și o primă ediție în mediul virtual (MO 20.20), Maratonul Olteniei a revenit în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Startul Învingătorilor i-a inclus pe Ondrej Safar, CEO CEZ România, Alex Ciocan, campion multiplu la ciclism și numeroși alți iubitori de sport și fapte bune. 

Cum a fost prima zi de concurs la Maratonul Olteniei – formatul tradițional?

Participanții la probele de MTB au avut parte de măsuri speciale de protecție împotriva COVID-19, accesul la zonele de predare kit-uri și START fiind condiționat de respectarea unui triaj epidemiologic minuțios.

Echipați cu kit-urile de Învingători și numerele de concurs, bicicliștii au plecat în cursele MTB 22 km și 33 km la ora 09:00. La masculin, traseul scurt de MTB a fost finalizat într-o 1 h și 25 min, iar la feminin, prima concurentă a ajuns la finish, după 1 oră și 40 min. În ceea ce privește cursa de 33 km, prima învingătoare a avut nevoie de 3 ore și 9 min pentru a finaliza traseul, iar la categoria masculin, am avut primul sosit după o oră și 51 minute. 

La finalul zilei, concurenții s-au bucurat de traseu, și-au autodepășit performanțele și au fost premiați cu un fond de premiere de 10 200 lei.

Indiferent de rezultate, toți concurenții sunt Învingători în Ținutul Maratonului și autori de fapte bune.

Taxele de participare vor și anul acesta dublate de CEZ România și donate celor 3 cauze sociale care răspund unor nevoi stringente ale comunității locale: construirea unei case de tip familial pentru 12 copii abandonați, cu sprijinul Fundației Alex Tache, renovarea Secției de Neonatologie a Spitalului de Urgență din Râmnicu Vâlcea și susținerea programului “Vreau în clasa a 9-a” al Fundației World Vision România.

Vrei să fii și tu Învingător în Ținutul Maratonului?

Lista învingătorilor pasionați de MTB este completată de alți 100 de participanți înscriși la cursele virtuale MO care rămân deschise până pe 29 august, ora 23:59

În plus, în cadrul curselor virtuale, iubitorii de sport se mai pot înscrie la:

Trail Run – probă scurtă (12 km) și lungă (22 km)

Cursa pentru persoane în scaune rulante (12 km, opțiuni scaun rulant sau hand bike), taxele de participare fiind gratuite – pentru a doua oară consecutiv la Maratonul Olteniei.

Pe lângă faptul că poți dărui #energiepentrubine comunității, Învingătorilor din cursele virtuale le-am pregătit o tombolă dedicată cu produse în valoare de 17500 lei (3500 euro):

Pentru toți participanții la toate competițiile virtuale: 

1 Ceas Garmin Fenix 6 PRO

Pentru participanții la MTB 33 km

1 Ceas Garmin Forerunner 935 

1 Ceas Garmin Forerunner 45

Pentru participanții la MTB 22 km

1 Ceas Garmin Forerunner 935

1 Ceas Garmin Forerunner 45

Pentru participanții la TRAIL running 22 km

1 Ceas Garmin Forerunner 935 

1 Ceas Garmin Forerunner 45

Pentru participanții la TRAIL running 12 km

1 Ceas Garmin Forerunner 935 

1 Ceas Garmin Forerunner 45

Pentru participanții la cursele în scaune rulante:

1 Ceas Garmin Forerunner 55

Screenshot 2021 09 01 at 09.54.53

Parcurgerea distanțelor pentru fiecare cursă virtuală trebuie realizată într-o singură sesiune, iar pentru înregistrarea curselor pe care le-au realizat, concurenții vor primi prin e-mail instrucțiunile necesare. 

Detaliile pentru transmiterea rezultatelor la maratonul virtual, care trebuie înregistrate până pe 30 august, ora 23:59, pot fi găsite aici. 

Pentru că efortul depus este unul considerabil, concurenții au avut la dispoziție zone dedicate de recuperare și Pasta Party.

Adrenalina va fi cu siguranță la cote maxime și mâine, 29 august când vor porni în cursă alergătorii pe distanțele de 12 și 22 km.

Ediția din 2021 a Maratonului Olteniei este organizată cu sprijinul Primariei Municipiului Râmnicu Vâlcea, Clubul Sportiv Lykaios, SmartAtletic, beneficiind de suportul partenerilor Platinum Adrem și RC Europe; și a partenerilor Silver ALM POWER GROUP, Ciga Energy, Comranado, ELCO Power Muntenia, Țuca Zbârcea & Asociații, FOREST ELECTRO GRUP 2002, Energotech, Electroalfa, Nibaco, Elco Tg-Jiu, Hervis Sports, Venturo Investment, Fine Business Consulting, Gold Nutrition, IMSATIE DROBETA, NISEMPRA ELECTRO, Inform Lykos.

Citit 898 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Septembrie 2021 09:57