Imprimă această pagină
Vineri, 20 Mai 2022 09:51

Ministrul Educaţiei, anunţul momentului despre salariile profesorilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul aşteptat de toţi angajaţii din sistem, după ce vineri mai mult de jumătate dintre ei s-au trezit fără sa- larii pe card.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că în cinci judeţe nu s-au primit salariile în învăţământ, din cauza unei erori informatice de la Ministerul de Finanţe. “În urma consul- tării tuturor inspectoratelor şcolare județene, suntem în măsură să vă informăm că la aceas- tă oră au fost plătite toate drepturile salariale angajaților din sistemul de educaţie.

Ministerul Educaţiei regretă întârzierile în- registrate din cauza unor erori informatice la nivelul unei instituții care se află în structura altui minister și reiterează susţinerea pentru o salarizare motivantă şi, evident, pentru plata la timp a tuturor angajaţilor din învăţământ. Fără resurse financiare nu se poate imagina o educaţie în spiritul calității și echitații”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Ministerul Finanțelor a anunțat că din cauza unor disfuncționalități s-au înregistrat vineri întârzieri parțiale la plată și că dispune de fon- durile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar.

„Din motive obiective, în data de 13 mai 2022, s-au înregistrat disfuncționalitați ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum și în sistemul de plăți interbancare, înregis- trându-se întârzieri parțiale la plată”, a trans- mis ministerul.

”Noi am fost informaţi că în cinci judeţe nu s-au primit salariile în învăţământ, am înţeles că se va rezolva cât mai repede”, a afirmat mi- nistrul Educaţiei.

El a arătat că a discutat la Guvern cu ministrul de Finanţe, care i-a transmis că este o eroare informatică. ”Chiar acum vin de la Guvern, am înţeles de la ministrul de Finanţe că a fost o eroare informatică, care a afectat plata sala- riilor tuturor bugetarilor, la timp, în mai multe judeţe”, a spus el.

Amintim că Marius Nistor, președintele Fede- rației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a declarat azi pentru Edupedu.ro că „A apărut o problemă față de transmiterea sumelor de bani prin trezorerie către bănci. Ziua de plata a salariilor pentru sistemul de învățământ pre- universitar – și nu numai – este pe data de 14. În situația în care această dată cade la sfârșit de săptămână, mă refer aici în zilele de sâm- bătă și duminică, salariile se plătesc în ultima zi lucrătoare din săptămâna în cauză. Cu alte cuvinte, vineri trebuiau să-și primească sala- riile”.

Citit 922 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Mai 2022 21:56