Marți, 19 Aprilie 2022 08:38

Ministrul Educației: Deciziile de Ultima Oră care se vor aplica în toate școlile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educatiei a dezvaluit o serie de decizii de ultima ora care se vor aplica in toate scolile din Romania dupa ce vor fi adoptate de catre guvern, iar asta pentru ca vorbim despre un sistem nou numit Educatie pentru Viata, care va cuprinde mai multe module, printre care si educatia financiara.

Ministrul Educatiei explica mai jos cum a fost gandita aceasta schimbare majora pentru scolile din toata Romania, una care va aduce beneficii foarte mari pentru elevii din toata tara, mai ales ca unele dintre modulele care vor fi incluse sunt cerute de ani, si ani, de zile de catre foarte multa lume. 

“Educatia financiara ar trebui sa fie raspandita pe mai multe discipline, si asa cum am spus, intr-o maniera adecvata invatarii elevilor. Spre exemplu, in clas a 5-a, in clasa a 6-a, invatam sa calculam procente. Pentru a intelege mai bine, cred ca exemple din domeniul financiar, dobanzi, spre exemplu, pot sa sprijine elevii in deprinderea mai facila si mai clara a acestor componente.

Ele sunt intre limita de matemarica si educatie financiara, ca sa va dau doar un exemplu. Formarea continua a profesorilor este un lucru care trebuie sa inregistreze o schimbare radicala, in sensul in care va trebui sa punem la punct mecanismele de formare a profesorilor. 

In septembrie 2023 trebuie sa avem planurile cadru noi pentru liceu, si revizuite planurile cadru pentru gimnaziu. Cu aceasta ocazie am vorbit, si nu este prima oara cand afirm acest lucru, ca sustin introducerea unei discipline care se numeste Educatie pentru viata, ea urmand a avea mai multe module.

Printre module se vor numara alimentatia rationala, educatie juridica, educatie rutiera, educatie pentru alimentatie sanatoasa, va fi si educatia financiara. Aceste module vor putea fi predate nu neaparat de catre profesorii titulari din sistemul de invatamant, ci si de catre persoane specializate in acest domeniu.

Suntem in curs de punere la punct a acestor mecanisme, dar cred eu ca sunt deja clare lucrurile cu privire la sistemul Educatie pentru viata, care asa cum am spus, va avea un modul de educatie financiara adaptat, nu stiu daca va fi necesar in fiecare an, poate fi un modul in clasele 9 si 10, altul in 11 si 12, dar raspunsul la aceasta intrebare il vom avea in urma consultarilor cu cei care se pricep mai bine decat mine in dezvoltarea de curiculum.” a afirmat oficialul.

Citit 775 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
923214

Autentificare