Miercuri, 12 Ianuarie 2022 04:40

Ministrul Educației: „Începând de lunea viitoare” intră în online școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, din localitățile cu incidență de peste 3 la mie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Începând de lunea viitoare”, intră în online școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, aflate în localitățile cu o incidență a infectării de peste 3 la mie, a anunțat ministrul Educației. „Articolul 3 din ordinul comun se raportează la rata de vaccinare de vineri. Dacă rata de incidență este de peste 3 la mie [și rata de vaccinare a angajaților sub 60], începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă care a avut loc luni, la sediul Ministerului Educației.

Anunțul acestuia contrazice algoritmul aplicat de ministrul Educației pe 24 noiembrie 2021, când preciza că școlile revin în format fizic „încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰”.

„28 din cele 271 de unități de învățământ din Ilfov aveau, după ultima raportare, o rată de vaccinare de sub 60%. În tot sistemul de învățământ, rata de vaccinare este de peste 70%. Avem 14.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este de peste 60%, dar există circa 3.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este, în continuare, sub 60%. În București, în cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare, 57 erau sub 60%. La fel, rămâne localitate cu incidență de peste 3 la mie și rată de vaccinare de sub 60% când, în toate școlile aflate în această situație, se va trece la cursuri online”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a adăugat astăzi că, „având în vedere că nivel național au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, e nevoie de o updatare a ordinului comun [al miniștrilor Educației și Sănătății] și voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătății. Avem o colaborare foarte bună, repet, foarte bună cu ministerul Sănătății” condus de social-democratul Alexandru Rafila.

Citit 845 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920456

Autentificare