Marți, 09 Iulie 2019 00:00

Ministrul Educaţiei trage un semnal de alarmă: Ce s-a întâmplat cu cei 6.000 de elevi care nu s-au prezentat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, luni, că potrivit datelor preliminarii, aproximativ 6.000 de elevi nu s-au prezentat la prima sesiune a exmanului de Bacalaureat, iar dintre cei 129.000 care s-au prezentat, 84 au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

 „Au fost 136.000 de elevi înscrişi aproximativ, s-au prezentat 129.000. Deci primul semnal de alarmă e ce s-a întâmplat cu cei 6.000 de elevi ? Care au fost motivele pentru care nu s-au prezentat la examen? 84 de elevi au fost scoşi din examen, un număr exagerat de mare aş putea spune, pentru că ştiau că pedeapsa este destul de drastică, doi ani de zile nu se mai pot apropia de examenul de bacalaureat dacă au avut tentativă de fraudă», a declarat Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Ministrul Educaţiei a remartcat şi judeţele care au obţinut peste media naţională, respectiv Clujul - cu un procent de aproape 81%, Iaşi - 76%, Bacău - 75%.

Alte patru judeţe au procente de promovabilitate între 70% şi 75%, respectiv Sibiul, Galaţiul, Braşovul şi Capitala.

“La polul celălalt, deci cu rezultatele cele mai slabe, avem din păcate Ilfovul- cu 38%, Giurgiu - cu 47%, Harghita - cu 50%. Vom putea reveni cu date suplimentare pentru că noi ne-am uitat într-un timp care nu ne-a permis să deducem mai multe concluzii în legătură cu acest examen. Am primit în această perioadă sute de mesaje de la elevi, pe telefonul meu personal, ei invocă dificultatea subiectelor, dar un subiect este uşor dacă l-ai învăţat. Examenul de Bacalaureat nu se poate pregăti într-o săptămână sau două înainte de susţinerea efectivă a probelor. Un examen se pregăteşte în toţi anii de liceu”, a completat ministrul Educaţiei.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost publicate, luni, fiind înregistrate 177 de medii de 10, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Primele rezultate au fost publicate de ministerul Educaţiei pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Citit 9038 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
905697

Autentificare