Miercuri, 19 Ianuarie 2022 15:42

Nicolae Ciucă anunță recalcularea a aproape un milion de facturi de energie și gaze

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nicolae Ciucă a anunțat, după o ședință a coaliției guvernamentale, că s-a ajuns la o decizie de plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale pentru toți consumatorii, fie că sunt casnici sau industriali. Plafonarea va fi, însă, valabilă doar două luni de zile, pentru februarie și martie. Premierul a precizat că aproape un milion de facturi au fost emise cu tarife greșite. 

”Toate facturile emise greșit vor fi stornate. Deciziile de plafonare se aplică de la 1 februarie. Nu există nicio problemă constituțională. E o plafonare, nu se renunță la liberalizarea prețurilor. Impactul pentru cele două luni de zile va fi de 3 miliarde de lei. Avem aproape un milion de facturi greșite.”, a spus Nicolae Ciucă. 

"A fost o serie întreagă de acţiuni în teritoriu, vom continua aceste acţiuni. Vreau să asigur populaţia că vom lua toate măsurile, astfel încât să nu mai avem astfel de greşeli care să sperăm că nu sunt voit făcute, pentru că oamenii nu au de ce să plătească greşelile altora. Şi în felul acesta considerăm că este cât se poate de deschisă uşa la nivelul Guvernului şi la dispoziţia cetăţeanului orice instrument de care dispunem. Ordonanţa de urgenţă nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare, ca să poată să fie aplicată. (...) A rămas ca mâine dimineaţă să avem o discuţie şi cu furnizorii şi cu distribuitorii şi în funcţie de această întâlnire vom stabili celelalte elemente de detaliu tehnic care vor fi prinse în ordonanţa Guvernului", a arătat premierul.

Întrebat dacă după 31 martie vor fi continuate aceste măsuri, premierul a precizat: "Dacă evoluţia preţului va produce efectele pe care le resimţim cu toţii, vom avea un proces de analiză continuu, astfel încât să putem să luăm măsuri din timp".

"Toate aceste măsuri au fost discutate şi dezbătute, astfel încât să nu se închidă firmele, să nu se închidă companiile, să păstrăm locurile de muncă pentru oameni şi desigur să avem o perspectivă astfel încât să nu ne confruntăm cu astfel de situaţii", a mai spus el.

Totodată, Nicolae Ciucă admite că interzicerea concedierilor ar putea fi o condiţie pentru angajatori. "Este o condiţie pe care o vom discuta cu mediul de afaceri, pentru că, iată, statul vine şi asigură tot suportul de care noi dispunem astfel încât firmele să nu se închidă", a menţionat prim-ministrul.

Citit 882 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
919828

Autentificare