Vineri, 14 Ianuarie 2022 04:50

Noi Măsuri de Ultima Oră în Valul 5 pentru Școli

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educatiei a anuntat o serie de noi masuri de ultima ora pentru toate scolile din Romania in plin val 5 de infectari generate de catre Coronavirus, ele fiind dezvaluite in mod oficial in interviul de mai sus, si vorbim despre cresterea ratei de vaccinare in randul profesorilor, si nu numai.

Ministrul Educatiei spune ca respectarea masurilor de protectie in scoli este esentiala, le cere parintilor sa nu-si trimita copiii bolnavi la scoala, si spune ca va analiza situatia scolilor cu rate mici de vaccinare pentru a-i inlocui pe directori, daca se poate. 

“Vom avea si maine doua, alaturi de intalnirea cu parintii, videoconferinte cu toti inspectorii scolari, vom avea o intalnire cu reprezentantii elevilor, Consiliul National al Elevilor, suntem in permanenta legatura cu partenerii nostri, iar recomandarea este foarte clara pentru parinti, de a nu-si trimite copiii la scoala daca au cele mai mici simptome specifice.

Respectarea regulilor de protectie sanitara este esentiala in scoli, purtarea mastilor de protectie, tocmai de aceea am spus ca am completat stocurile de masti pentru acei elevi care au nevoie de masti de protectie sanitara, respectare regulilor ramanand o conditie de baza acum.

Triajul epidemiologic este o decizie a ministerului Sanatatii, iar acesta a scos aceasta obligativitate dintre lucrurile care trebuie sa fie facute. Deci eu, ca si dumneavoastra, luam la cunostinta despre deciziile specialistilor, nu-mi arog competente in domeniul sanitar. Daca ministerul Sanatatii si INSP au spus ca nu este necesar acest triaj, au spus ca prin el s-ar facilita raspandirea virusului, creand aglomerari, atunci e in regula cum au spus cei care se pricep. Nu ne putem pricepe toti la toate.

Va pot oferi date concrete, rata de vaccinare in invatamant este mai mult decat dubla fata de cea nationala, profesorii s-au vaccinat mai mult decat dublu decat media nationala, peste 70% erau vaccinati la ultima interogare. Avem peste 14.000 de scoli in care rata de vaccinare este de peste 60%, din care peste 2000 de scoli au rata de vaccinare de 100%, deci absolut toti angajatii sunt vaccinati.

Scolile sunt un exemplu din perspectiva vaccinarii, insa desigur ca avem si situatii, v-am spus, de la 14.000 pana la 17.000 de scoli, erau 3000 de scoli sub rata de vaccinare de 70%. Aceste scoli sunt din toate judetele Romaniei, dar o sa vedem unde sunt mai multe scoli grupate, vom lua masurile posibile din punct de vedere legal pentru directorii acelor scoli, adica schimbarea.”

Citit 782 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906494

Autentificare