Joi, 07 Aprilie 2022 10:32

Noul pachet de măsuri numit 'Sprijin pentru România'

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, la Antena 3, că în ședința de coaliție de la Palatul Victoria s-a definitivat un pachet de măsuri sociale și economice pentru a ajuta populația să reziste în fața scumpirilor. 

„Azi la coalitie am definitivat intregul pachet de masuri, se va numi 'Sprijin pentru Romania'. Am convenit cu premierul si cu Kelemen Hunor să iesim luni pentru masurile detaliate pe domenii. Cred ca in doua saptamani masurile vor fi puse in transparenta si vor intra in avizare. Am identificat si resursele ca sa nu fie o indatorare prea mare pentru bugetul statului”, a spus Ciolacu. 

Șefii coaliției de guvernare au agreat, marți, de principiu, măsurile economice pe care Executivul ar urma să le introducă în acest an pentru a ajuta populația să reziste în fața scumpirilor, spun surse din coaliție: 

  • Elevii vor primi lunar vouchere în valoare de 30 de euro, până la sfârșitul anului, cu excepția lunilor de vacanță
  • Familiile cu cel puțin doi copii, cele cu venit net de până la 650 de lei și familiile monoparentale vor primi din două în două luni câte un voucher de 50 de euro.
  • Pensionarii cu venituri de până la 1.50o de lei și persoanele cu handicap vor primi din două în două luni câte un voucher de 50 de euro.
  • Valoarea tichetelor de masă va fi majorată la 30 de lei.
  • Salariul minim va crește cu 200 de lei, această creștere urmând să fie scutită de taxe
  • Norma de hrană pentru bolnavii din spitale va crește la 22 de lei/zi.

Anunțurile oficiale vor fi făcute săptămâna viitoare, când va fi prezentat și întregul pachet de sprijin de populație. Formula agreată marți în coaliție ar putea suferi modificări.

Impactul total al măsurilor ar urma să fie de 17,5 miliarde de lei, din care 7,5 miliarde lei vor proveni din fonduri europene.

Citit 828 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
924143

Autentificare