Marți, 23 Noiembrie 2021 04:39

Noul premier al României, s-a votat în unanimitate!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni dimineața a avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat. În cadrul ședinței, social democrații l-au votat în unanimitate pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier al României. În timpul ședinței, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut un mesaj important pentru colegii săi. 

După îndelungate negocieri cu privire la cine va fi premierul României, social-democrații l-au votat azi, în unanimitate, pe Nicolae Ciucă pentru această funcție. Votul a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat. Așadar, PSD, PNL și UDMR vor merge la Palatul Cotroceni cu o singură variantă de premier.

În timpul ședinței Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat, liderul partidului, Marcel Ciolacu, le-a spus colegilor săi că Nicolae Ciucă este propunerea președintelui Klaus Iohannis, motiv pentru care PSD ar trebui să accepte această propunere cu scopul de a scoate România din această criză politică. Sâmbătă, s-a anunțat că noul Guvern va fi format din 21 de ministere. Anumite surse politice au explicat pentru news.ro care va fi situația în funcție de persoana care va fi aleasă prima în rolul de premier pentru rotativa guvernamentală. 

Potrivit acestora, nominalizatul ar putea veni, cel mai probabil, din rândurile liberalilor.În cazul în care această variantă se va adeveri, atunci PNL va avea doar 8 portofolii, în timp ce PSD va avea în Executiv 10 portofolii, iar UDMR 3. În acest fel, Executivul va avea 21 de ministere în total. Însă, dacă premierul va veni din rândul social-democraților, Executivul va reveni la 18 ministere, așa cum este în prezent. 

Atunci PSD şi PNL vor avea un număr egal de portofolii, mai exact 8, iar UDMR rămâne tot cu 3 portofolii.

Citit 833 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
918830

Autentificare