Imprimă această pagină
Marți, 24 Mai 2022 00:26

O categorie de alocații se măresc. Care sunt acestea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri a fost promulgată legea prin care alocația de hrană pentru centrele rezidențiale de asistență socială este mărită la 22 de lei pe zi. Proiectul de lege a fost promulgat prin decret prezidențial.

Astfel, legea prevede ca alocația de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii și tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție socială, pentru copiii aflați în case de tip familial și pentru mamele protejate din centrele maternale să fie de 22 lei, se arată în Proiectul de lege, care va modifica art. 129 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Prin noua modificare legislativă, cuantumul de 22 de lei este stabilit și în cazul copiilor aflați în creșe sau alte unități de educație timpurie.

Alocația se va actualiza anual

Acest cuantum urmează să fie actualizat în fiecare an, prin hotărâre de Guvern. În aceeași lege se mai arată că pentru unitățile publice și private de asistență socială destinate persoanelor adulte, a vârstnicilor și a persoanelor cu dizabilități, suma va fi tot de 22 de lei.

Furnizorii de servicii sociale au datoria de a asigura copiilor și tinerilor asupra cărăra s-a stabilit o măsură de protecție specială, dar și pentru mamele din centrele maternale, condiții adecvate pentru un trai lipsit de griji și nevoi.
Încălzire, apă caldă, energie electrică, pe lângă hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, transport, materiale igienico-sanitare, rechizite, jucării, materiale cultural-sportive sau sume de bani pentru nevoile personale, sume prevăzute de Legea 272/2004.

Proiectul de lege trebuie publicat în Monitorul Oficial pentru a intrat în vigoare.

Citit 150 ori