Miercuri, 02 Martie 2022 02:26

O nouă serie de măsuri de relaxare vin de mărțișor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând cu 1 martie, NU mai trebuie să purtăm mască de protecție în aer liber. De altfel, tot marți vor fi eliminate și alte restricții sanitare. Conform informațiilor transmise de surse pentru Antena 1, începând cu 1 martie, Guvernul României va aproba diverse măsuri de relaxare.

Astfel că, de pe 1 martie, românii vor putea intra în magazinele non-alimentare și în mall-uri FĂRĂ certificatul verde.

De asemenea, conform surselor, restaurantelor și cafenelelor NU li se va mai impune să închidă la ora 22:00 și vor putea fi ocupate în proporție de 50%.

Reamintim că, recent, Alexandru Rafila a declarat că primele măsuri de relaxare ar putea fi luate în discuţie de către Guvern în momentul în care gradul de ocupare cu bolnavi COVID-19 a paturilor din secţiile de terapie intensivă va scădea sub 50%, respectiv sub 900 de paturi ocupate. 

„Noi, sigur, că trebuie să luăm împreună o decizie legată de etapizarea ridicării acestor restricţii şi trebuie să avem elemente de referinţă, elemente concrete. Fără să fie o declaraţie care nu trebuie înţeleasă decât ca şi o propunere, o sugestie, privim cu foarte mare atenţie evoluţia numărului de cazuri internate în secţii de terapie intensivă, pentru că scăderea la terapie intensivă este mult mai lentă decât scăderea persoanelor care sunt internate. 

„Este o măsură grăbită. Putem face acest lucru nu numai cu elevii ci și cu alte categorii de persoane în momentul în care transmiterea comunitară dispare. Discutăm încă de aproximativ 10.000 de cazuri noi care se înregistrează zilnic și asta înseamnă că există circulație. Este bine să avem o conduită responsabilă.

Datorită acestei conduite și a faptului că am decis la nivelul Guvernului să menținem școlile deschise am reușit să trecem cu bine de acest val. Numărul de copii care au ajuns să fie internați în spitale este redus, dar și a copiilor internați la terapie intensivă”, a spus Alexandru Rafila. 

”Renunţarea la limitările orare şi, eventual, pentru accesul în magazinele acestea de mare suprafaţă, care să nu mai fie condiţionate de utilizarea certificatului electronic” , a adăugat acesta.

Citit 737 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
903773

Autentificare