Vineri, 04 Februarie 2022 07:40

Raed Arafat ne spune despre revenirea la normalitate în martie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În contextul în care ministrul Sănătății a declarat marți că autoritățile se gândesc serios la o revenire la normalitate din martie, dacă evoluția pandemiei o va permite, Raed Arafat a vorbit la rândul său despre ridicarea restricțiilor. Raed Arafat a declarat că restricțiile depind foarte mult de evoluția pandemiei în România, dar toate datele arată că ne îndreptăm spre „o situație mai stabilă și mai bună”.

„Acest lucru va depinde foarte mult de modul în care evoluează pandemia la noi. Am mai spus că există o diferență între noi și multe din țările care iau aceste decizii în acest moment și asta este dată de rata de persoane vaccinate și protejate.nToate semnele arată că mergem spre o situație mai stabilă și mai bună. Acest val poate să fie, într-adevăr, ultimul val semnificativ la acest moment și să trecem după asta la o perioadă mai liniștită. Să vedem ce se întâmplă – devine virusul endemic, devine ca virusul gripal. Asta nu știm încă să spunem, sunt foarte multe păreri din partea oamenilor de știință.

Există o posibilitate, într-adevăr, ca după acest val să ajungem la o revenire la normalitate sau cât mai aproape de normalitate”, a spus Raed Arafat la Antena 3. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declară că în cursul zilei de miercuri au fost înregistrate 107 decese determinate de COVID-19, dar a estimat totodată că începând de săptămâna viitoare ar putea începe trendul descendent al pandemiei. 

„Cred că, văzând cifrele şi discutând şi cu alţi colegi din zona de sănătate publică, cred că ne apropiem de o stabilizare a creşterii, încât în cursul săptămânii viitoare să începem trendul descendent al acestei pandemii şi cred că – lucru pe care şi-l doreşte toată lumea – să putem să renunţăm la măsurile impuse în timp. 

continuare pg 3

Citit 763 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
923626

Autentificare