Miercuri, 15 Iunie 2022 10:56

Reguli noi la examenul pentru permisul auto

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei care vor să își obțină permisul de conducere în România trebuie să știe că regulile acestui examen ar putea fi schimbate. Astfel, potrivit unui proiect de lege, instructorul auto ar trebui să participe, alături de polițișt, la examen. 

aAcest lucru se practică deja și în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, proiectul vine și cu propunerea ca timpul de așteptare dintre proba teoretică și cea practică să fie mai scurt. 

Mai mlt decât atât, proiectul propune ca elevii școlii de șoferi să poată da examenele din orice județ, indiferent de domiciliu. Astfel, timpul de așteptare dintre examenul teoretic și cel practic s-ar diminua.

”Găsim județe unde dai examenul după ce te-ai înscris undeva la 6 luni. Cum reducem? Avem modelul pașapoartelor. Dacă în județul meu locurile sunt ocupate, mă duc într-un județ limitrof. Avem modele care funcționează în Occident, la rândul lor, țările din UE și-au adaptat treptat modul de examinare. În același timp, instructorii auto își pot îmbunătăți pregătirea fiind parte a examinării”, spune Cristian Ichim, inițiatorul proiectului.

Acte necesare pentru școala de șoferi 2022

Cei care vor să se înscrie la școala de șoferi pentru a obține categoria B trebuie să se pregătească cu mai multe acte. Este vorba despre: carte de identitate a cursantului, cazier judiciar eliberat de orice secţie de poliţie cu menţiunea „Examen Auto”, fişa medicală și rezultatul unui test psihologic. 

După ce vor finaliza procesul de acumulare al materiei și vor dori să susțină examenul pentru permis, cursanții vor avea nevoie de și mai multe acte. Lista completă a actelor necesare este: fişă şcolarizare eliberată de către şcoala de şoferi, cerere de prezentare examen, cazier judiciar cu mentiunea „Examen Auto”, chitanţă pentru taxă permisc care se poate plătii direct la ghiseul DRPCIV, copie carte de identitate cursant, viză medicală.

Citit 850 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
924561

Autentificare