Miercuri, 20 Aprilie 2022 00:17

Salariile acestor angajați ar putea fi majorate începând din luna septembrie 2022

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este vorba despre salariile profesorilor din învățământul preuniversitar. Acestea ar putea fi majorate începând cu luna septembrie.

Conform unei propuneri legislative, se propune creșterea salariilor de bază de încadrare ale personalului didactic de predare, auxiliar, de conducere, îndrumare și control din învățământul preuniversitar. Așadar, dacă Parlamentul va adopta această propunere, începând din toamnă, profesorii ar putea beneficia de un salariu mai mare. 

În acest moment, cel mai mic salariu de bază pentru un profesor din învățământul preuniversitar ar trebui stabilit la nivelul cuantumului coșului minim de consum, respectiv la suma de 4.629 lei. Nivelul  salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată este de 2.550 lei.

Conform expunerii de motive ale inițiatorilor legii, fiindcă nivelul coeficientului prevăzut de lege pentru salariul de 3.916 lei este de 1,57, rezultă că ar trebui operată o creștere a acestora cu 0,25 puncte pentru toate categoriile de personal din învățământul preuniversitar.

Astfel, dacă legea respectivă va fi adoptată de parlamentari și ulterior, promulgată de șeful statului, atunci lucrurile se vor schimba. Salariul de încadrare al unui profesor pentru anul școlar 2022-2023 ar putea începe de la 4.718 lei și ar putea ajunge la 6.273 lei. 

Pe lângă toate acestea, profesorii vor primi și vouchere de vacanță. Conform unui ordin semnat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, atât profesorii cât și angajații din învățământul de stat, vor primi vouchere de vacanță în valoarea de 1.450 de lei. Ordinul deja a fost publicat în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că acești angajați vor beneficia cu siguranță de respectivele beneficii.

Voucherele de vacanţă vor fi emise doar pe suport electronic, se arată în textul publicat în Monitorul Oficial. Acesta nu va putea fi vândut și se va folosi numai cu cartea de identitate. 

Citit 768 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
922899

Autentificare