Imprimă această pagină
Marți, 19 Iulie 2022 10:36

Sărbătorim #10anideMOtivație pentru fapte bune la Maratonul Olteniei 2022

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De un deceniu, Maratonul Olteniei îmbină motivația și plăcerea pentru practicarea sportului cu grija pentru comunitatea locală. În primele 9 ediții #MO, peste 4700 de concurenți s-au bucurat de alergare și MTB pe traseele de poveste de lângă Râmnicu Vâlcea și peste 115000 euro (taxe de participare dublate de CEZ România) au fost donați comunității locale.

Înscrierile la cursele din 27 și 28 august, de la Râmnicu Vâlcea sunt încă deschise la https://maratonulolteniei.ro/inscriere/cursefizice/, iar concurenții MOtivați, Antrenați, Implicați pot dărui #energiepentrubine următoarelor cauze sociale:

Fundației Renașterea care pune sănătatea femeilor din mediul rural în echilibru cu posibilitățile de acces la servicii medicale de calitate care există deja în mediul urban, cu scopul de a le aminti acestora să nu-și lase propria sănătate pe ultimul loc în lista lor de priorități. 

Motivația Fundației: “De peste 20 de ani, misiunea Fundației Renașterea este de a oferi femeilor vulnerabile din punct de vedere geografic, social, cultural și economic mai mult decât informații utile, oferindu-le și posibilitatea efectuării de investigații medicale gratuite în cadrul Unității Mobile de Diagnostic pentru prevenirea cancerului de col uterin. Se recomandă ca testul Babeș-Papanicolau să fie repetat anual de orice femeie care și-a început viața sexuală. Recoltarea în vederea testării este minim invazivă. Este foarte important ca un număr cât mai mare de femei să conștientizeze importanța prevenției, dar și a diagnosticării precoce - care poate reprezenta șansa la viață.” 

Mesaj pentru concurenții #MO2022: Parteneriatul cu Maratonul Olteniei oferă o șansă imensă femeilor vulnerabile din județul Vâlcea și ne ajută să contribuim la scăderea incidentelor nefaste la nivel național. Ajută și tu Unitatea Mobilă de Diagnostic să pornească în Călătoria Binelui pentru a salva vieți!

Programului HartaEdu.ro derulat de organizația Narada care și-a propus încă de la început să aibă o intervenție benefică în educație prin dezvoltarea de inițiative care să contribuie la scăderea ratei analfabetismului și să le ofere copiilor din România un nivel ridicat de educație. 

Platforma HartaEdu.ro a fost lansată în toamna anului 2021 și este destinată școlilor din comunitățile vulnerabile. 

Motivația Narada: “Altfel spus, Narada își propune să ajute unități de învățământ din zone defavorizate să poată deveni autonome, fără intervenția statului sau al autorităților locale.

Până în prezent au fost soluționate, cu sprijin din comunitate și donații de peste 2.155.657 de lei, 148 de alerte educaționale, iar 14.074 elevi au fost ajutați, prin intermediul platformei.” 

Mesaj pentru concurenții #MO2022: Felicitări tuturor participanților și voluntarilor care se implică în această competiție! Sportul practicat pentru cauze sociale înnobilează efortul, sudoarea și dedicarea. Eforturile celor care se implică vor fi pe deplin răsplătite. Până la finalul acestui an, Narada și CEZ au în plan soluționarea mai multor alerte din Oltenia și sperăm și pe viitor să facem o echipă extraordinară împreună pentru copii și pentru accesul lor liber la educație, neîngrădit de probleme și lipsuri. 

Asociației Viitor Plus

În acest an, Viitor Plus își propune să instaleze panouri fotovoltaice la micii fermieri/ producătorii locali din Oltenia. Pentru această cauză, vă invităm să alergați/ pedalați pentru noi la Maratonul Olteniei, la Râmnicu Vâlcea! 

Motivația Asociației: “În contextul schimbărilor climatice, micii fermieri din zona de sud a României au nevoie de ajutor să facă tranziția la energie verde. Asociația Viitor Plus ajută deja două mici afaceri locale să acceseze ușor energia regenerabilă. Cele două familii își produc și comercializează produsele în comunitate, iar prin montarea de panouri fotovoltaice, impactul generat asupra planetei este unul pozitiv în timp ce micile afaceri se pot dezvolta.”

Mesaj pentru concurenții #MO2022: Cu cât suntem mai mulți, impactul nostru este mai mare. Ține de fiecare dintre noi să alegem să facem bine, ieșind puțin din zona de confort. Exemplul personal este cel care îi inspiră pe cei din jur, colegi, familie și nu în ultimul rând, comunitatea.

.

Citit 747 ori