Miercuri, 16 Decembrie 2020 09:26

Se dau 500 de lei de persoană! Oricine îi poate obține

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a menţionat că bugetul total al programului Rabla pentru Electrocasnice, dedicat persoanelor fizice, este de 40 de milioane de lei, dublu în comparație cu 2018. Programul a prezentat un mare interes pentru români. 

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) lansează marţi programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice, astfel că persoanele interesate se pot înscrie în program începând de marţi de la ora 12:00, potrivit unui comunicat remis luni de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). Persoanele fizice interesate să se înscrie în programul Rabla pentru Electrocasnice trebuie să intre în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu – www.afm.ro şi la secţiunea https://electrocasnice.afm.ro/. 

În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++, astfel:

    300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

    400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++;

    400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;

    400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++;

    400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A;

    400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

    200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

De asemenea, se acordă vouchere de 500 de lei pentru laptopuri şi de 300 de lei pentru tablete.

După publicarea, în maximum 15 zile, pe site-ul AFM, a listei persoanelor fizice aprobate, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit, se menţionează în comunicatul Ministerului Mediului.

Buget dublu faţă de anul 2018

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a menţionat că bugetul total al programului este de 40 de milioane de lei.

” (…) mâine dăm startul Programului Rabla pentru Electrocasnice (…). Deoarece Programul a prezentat un mare interes pentru români – pot să zic că de la anunţul de lansare în dezbatere publică a ghidului nu a existat zi să nu avem solicitări telefonice şi scrise din partea publicului, am alocat, în acest an, un buget total de 40 de milioane de lei.

Acest buget, dublu faţă de anul 2018, va permite utilarea caselor a cel puţin 100.000 de români cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie care vor respecta mediul şi care vor reduce factura de plată pentru curentul electric. Îi invit pe toţi cei interesaţi să se înscrie mâine, de la ora 12.00, pe site-ul AFM, pentru a obţine voucherele electronice, întreg procesul fiind online, foarte rapid şi sigur.

Aplicaţia va emite un voucher electronic, cu o valabilitate de 15 zile, iar cu acesta, orice român se va duce la un comerciant autorizat în program, va lăsa aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou pe care şi-l doreşte”, a explicat ministrul Mediului, citat în comunicat.

În 2019, Programul „Rabla pentru electrocasnice” a beneficiat tot de o alocare de 40 de milioane de lei, fiind acordate vouchere valorice, pe baza cărora românii au avut posibilitatea să-şi cumpere un produs nou – de la maşină de spălat rufe sau maşină de spălat vase până la aparate de aer condiţionat sau frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare şi televizoare.

Datele oficiale referitoare la acest program arată că, în total, anul trecut, au fost aprobate 49.118 de cereri pentru 89.193 de vouchere şi au fost scoase din uz peste 60.000 de echipamente.

Citit 3665 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
906523

Autentificare