Vineri, 19 Noiembrie 2021 08:53

Se plafonează tarifele RCA?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR) trage un semnal de alarmă referitor la proiectul privind plafonarea tarifelor pentru RCA. Sursa citată precizează că efectele acestei măsuri ar putea fi unele negative asupra României. 

Într-un comunicat de presă transmis joi, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR) avertizează cu privire la proiectul de plafonare a tarifelor de referinţă la RCA.Potrivit sursei citate, acesta nu este în concordanţă cu Tratatul de funcţionare a Uniunii Europene şi cu legislaţia europeană incidentă în domeniul asigurărilor şi riscă să atragă deschiderea unei noi proceduri de infringement împotriva României în domeniul legislaţiei de profil.Totodată, UNSAR mai subliniază faptul că prioritatea ar trebui să fie ” îndreptarea acelor aspecte din legislaţia naţională care au atras deja declanşarea procedurii de infringement împotriva României” și în niciun caz alte încălcări ale legislației.

„Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România a luat notă cu îngrijorare şi suprindere de propunerea legislativă depusă la Senat pe 15 noiembrie, care prevede modificarea Legii 132/2017 privind RCA, în sensul plafonării preţurilor RCA la tarifele de referinţă ale ASF – Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). 

Proiectul, care menţionează că este bazat pe o serie de informaţii oferite de „conciliatori”, nu este în concordanţă cu Tratatul de funcţionare a Uniunii Europene şi cu legislaţia europeană incidentă în domeniul asigurărilor, şi riscă să atragă deschiderea unei noi proceduri de infringement împotriva României în domeniul legislaţiei RCA.

Sursa citată mai precizează că varianta de calcul propusă în proiectul de plafonare a tarifelor RCA este incompletă, în contextul în care ”se menţionează o serie de cifre care nu se regăsesc în argumentaţie”.

Citit 842 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
919934

Autentificare