Vineri, 18 Noiembrie 2022 16:21

Se schimbă punctul de pensie în România, de la 1 ianuarie 2023

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Casa Națională de Pensii este o instituție tehnică de aplicare a legislației în vigoare și aceasta este una dintre ipotezele de lucru în momentul de față vehiculate. Așteptăm cu toții ca să se ia o decizie în perioada imediat următoare, astfel încât să reușim noi, ca instituție tehnică de aplicare a legislației, să implementăm această majorare a pensiilor.

Vreau să fac o precizare. În primul rând, noi trebuie să creștem pensiile tuturor beneficiarilor noștri, pensionarii, și trebuie să creștem valoarea punctului de pensie. Aceasta este prima măsură pe care trebuie neapărat și care se impune de la 1 ianuarie 2023. 

Sunt măsuri complementare cele cu privire la majorarea acelor pensii, a unor persoane care sunt defavorizate, dar se impune în primul rând majorarea punctului de pensie.

Pensionarii români se vor bucura de o majorare de cel puțin 10% începând cu 2023, cu o mențiune foarte importantă din partea ministrului Muncii. Marius Budăi a insistat pe faptul că majorările nu sunt suficiente, ci trebuie însoțite și de alte măsuri de protecție socială, în contextul scumpirilor fabuloase din piața de energie. Baciu insistă ca toate pensiile din România să fie majorate la fel. „În primul rând, aș vrea încă o dată să precizez acest lucru, trebuie să majorăm toate pensiile din sistemul public de pensii.Aproximativ 5.000.000 de pensionari trebuie să beneficieze într-un fel sau altul de această majorare mult așteptată începând cu 1 ianuarie 2023. 

Așteptăm decizia care trebuie să vină cât de curând. În coaliție trebuie să existe această decizie și noi efectiv trebuie pur și simplu să o aplicăm”, a declarat şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Citit 949 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2022 16:22

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920057

Autentificare