Vineri, 21 Ianuarie 2022 09:28

Tinerii români vor putea obține fonduri de până la 100.000 de euro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vești bune! Potrivit Regula- mentului Uniunii Europene 2021/2115 al Parlamentului European și al Consiliului, sprijinul financiar pentru tine- rii fermieri în viitorul exercițiu financiar 2023-2027 ar putea fi majorat la 100.000 euro/fermă.

”Tinerii fermieri în special trebuie să își modernizeze fermele pentru ca acestea să devină viabile pe termen lung. Cu toate acestea, ei se confruntă cu o cifră de afaceri scăzută în primiiani de activitate. Prin urmare este important ca statele membre să faciliteze intervențiile investiționale în- treprinse de tinerii fermieri și să acorde priori- tate acestor intervenții. În acest scop ar trebui să li se permită statelor membre să prevadă în planurile lor strategice PAC rate de sprijin mai ridicate și alte condiții preferențiale pen- tru investițiile direcționate către exploatațiile tinerilor fermieri. Ar trebui, de asemenea, să li se permită statelor membre să acorde un sprijin sporit pentru investiții fermelor mici”, precizează documentul UE.

Astfel, pentru a veni în sprijinul tinerilor fermieri, statele membre vor putea majora sprijinul financiar acordat prin intervenția de instalare a tinerilor fermieri la 100.000 euro/ fermă.

”Cuantumul maxim al ajutorului acordat pen- tru instalarea tinerilor fermieri și pentru între- prinderile rurale nou-înființate ar trebui să fie majorat până la 100.000 EUR, acest cuantum putând fi accesat și prin intermediul ajutorului acordat sub forma instrumentelor financiare sau în combinație cu acesta”, se mai arată în regulament.

”(1) Statele membre pot acorda sprijin pen- tru instalarea tinerilor fermieri și pentru înfi- ințarea de întreprinderi rurale, inclusiv pentru instalarea noilor fermieri, în condițiile pre- văzute în prezentul articol și specificate mai detaliat în planurile lor strategice PAC, pentru a contribui la îndeplinirea unuia sau mai mul- tora dintre obiectivele specifice prevăzute la

Pag 10: Pagina Interactivă
Pag. 11: Întreruperi programate DEO
Pag. 12: Vremea regiona- lă: Dr. Tr. Severin, Craio- va, Slatina, Tg. Jiu, Vâl- cea ~ 2 zile

articolul 6 alineatele (1) și (2).

(2) Statele membre pot acorda sprijin în te- meiul prezentului articol doar pentru a con- tribui la:

(a) instalarea tinerilor fermieri care îndepli- nesc condițiile prevăzute de statele membre în planurile lor strategice PAC, în conformita- te cu articolul 4 alineatul (6);

(b) înființarea unor întreprinderi rurale legate de agricultură sau silvicultură, inclusiv insta- larea noilor fermieri, sau diversificarea veni- turilor gospodăriei agricole prin desfășurarea de activități neagricole;

(c) înființarea unei întreprinderi cu activități neagricole în zonele rurale în legătură cu strategiile de dezvoltare locală plasate sub responsabilitatea comunității prevăzute la ar- ticolul 32 din Regulamentul (UE) 2021/1060.

(3) Statele membre stabilesc condițiile pri- vind transmiterea și conținutul unui plan de afaceri pe care trebuie să îl furnizeze benefi- ciarii pentru a primi sprijin în temeiul prezen- tului articol.

(4) Statele membre acordă sprijin sub formă de sume forfetare sau instrumente financiare sau o combinație între cele două. Sprijinul este limitat la un cuantum maxim al ajutoru- lui de 100 000 EUR și poate fi diferențiat în conformitate cu criterii obiective”, precizea- ză Articolul 75 din regulament, informează agro-tv.ro

Citit 864 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
923756

Autentificare