Miercuri, 29 Septembrie 2021 10:41

Trei milioane de români își pot lua banii înapoi. Te numeri printre ei?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Veste importantă pentru trei milioane de români, care își pot cere banii înapoi, fără să mai aștepte o decizie oficială.

 

Milioane de români primesc o veste bună privind recuperarea unor sume de bani. Este vorba despre cei care au avut probleme cu asigurările făcute la compania City Insurance, care urmează să intre în procedura de faliment. Românii care au o poliță de asigurare în cadrul societății vor putea să își repare daunele, potrivit unei ordonanțe apărute în Monitorul Oficial. 

Astfel, oamenii vor avea la dispoziție două luni pentru a își cere drepturile. Atât persoanele asigurate, cât și cele despăgubite de asigurații City Insurance vor putea să ceară bani de la Fondul de Garantare a Asiguraților, fără să mai aștepte momentul oficial al intrării în faliment a societății.

Vestea pentru cei 3 milioane de români a fost anunțată vineri, când în Monitorul Oficial a fost publicată ordonanța care reglementează acest aspect. Oamenii care trebuie să încaseze bani de la City Insurance și cei care trebuie să deschidă dosare de daune au 2 luni la dispoziție, de astăzi, când decizia ASF a fost publicată. 

Cum își pot lua banii înapoi

Înainte ca hotărârea definitivă de faliment să se aplige, FGA poate face plăți către cei care au nevoie să acopere daune.

Modificarea este adusă de OUG nr 102/2021 și este importantă pentru păgubiții care trebuie să primească bani din partea City Insurance în baza polițelor RCA, și nu numai.

Fără această ordonanță, asigurații sau păgubiții cu dosare de daună în curs de plată sau soluționare la City Insurance, ar fi trebuit să aștepte hotărârea definitivă privind deschiderea falimentului, un termen care încă nu se cunoaște. 

„În termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a deciziei Autorității de Supraveghere Financiară de retragere a autorizației de funcționare și constatare a existenței indicilor stării de insolvență a asiguratului, Fondul este în drept să efectueze plăți din disponibilitățile sale legale, după parcurgerea de către creditorul de asigurări (asiguratul, terțul păgubit de cel asigurat la City Insurance ș.a.m.d. – n.red.) a procedurii administrative de plată reglementată de prezenta lege, prevede ordonanța, potrivit impact.ro.

Citit 814 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920057

Autentificare