Marți, 22 Decembrie 2020 13:03

Veste bună pentru elevi și părinți. Când ar putea reîncepe școala

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, anunță că elevii se vor putea reîntoarce în siguranță în școli la primăvară. Asta, cu toate că existau voci din Ministerul Educației care discutau despre o posibilă reîntoarcere în școli în 11 ianuarie 2021.

Gheorghiță a subliniat că elevii nu se pot întoarce în școală până când nu va fi garantată siguranța lor, în plină pandemie de Covid-19. 

Elevii s-ar putea reîntoarce la școală în martie 2021

„Am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie – începutul lui aprilie, când începem a treia etapă de vaccinare.

Cam asta este perioada în care noi estimăm începerea vaccinării împotriva COVID-19 în etapa a treia, deci atunci vom fi terminat deja etapa a doua de vaccinare, adresată persoanelor populaţiei vulnerabile şi cea a categoriilor de persoane care deservesc activităţi esenţiale.

Redeschiderea școlilor, adică revenirea la scenariul verde, s-ar putea face abia în urma vaccinării cadrelor didactice şi persoanelor din categoriile vulnerabile, ceea ce ar însemna undeva la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie. În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă”, a explicat șeful Comitetului de coordonare a vaccinării împotriva COVID-19.

Citit 3630 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920430

Autentificare