Miercuri, 23 Iunie 2021 11:10

Vremea devine caniculară în toată țara și va fi depășit pragul critic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Următoarele două săptămâni (21 iunie - 4 iulie) vor fi caracterizate de o vreme oscilantă, în care media temperaturilor maxime va ajunge la 38 de grade Celsius.

Probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii extinse se menţine ridicată în special după 25 iunie, arată prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, vremea va deveni caniculară în perioada 22 - 25 iunie, când media valorilor maxime se va situa între 35 şi 38 de grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Ulterior, sunt prognozate maxime care la nivelul regiunii vor fi în medie de 32 - 34 de grade, posibil uşor mai scăzute în jurul datei de 1 iulie şi minime, în general, de 16 - 18 grade. În primele zile ale intervalului, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată în zonele submontane. Din 25 iunie, astfel de fenomene se vor semnala mai ales în timpul după-amiezilor, iar local vor fi posibile cantităţi de apă însemnate.

Şi în Crişana, vremea va deveni caniculară în perioada 22 - 25 iunie, când media valorilor maxime se va situa între 35 şi 38 de grade, iar minimele vor fi de 18 - 20 de grade. După 25 iunie este estimată o scădere a temperaturii aerului, astfel la nivelul regiunii până la finalul intervalului de prognoză vor fi maxime cuprinse între 29 şi 33 de grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datei de 1 iulie, iar minimele vor fi în medie de 16 - 17 grade. În primele zile ale intervalului, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată în zonele submontane. Din 25 iunie, astfel de fenomene se vor semnala mai ales în timpul după-amiezilor, iar local vor fi posibile cantităţi de apă însemnate.

În Transilvania, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori medii de 27 - 28 de grade, se va ajunge la 33 - 34 de grade în intervalul 23 - 25 iunie când local va fi caniculă în timpul după-amiezilor. Spre finalul primei săptămâni de prognoză este estimată o scădere a temperaturii aerului, la valori de 30 - 31 de grade, iar pentru începutul lunii iulie sunt prognozate maxime de 27 - 29 de grade.

Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative pe parcursul intervalului, astfel media lor se va situa între 14 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 23 - 27 iunie. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse torenţiale. Aceste fenomene vor fi pe arii mai restrânse în 23 şi 24 iunie.

În Oltenia, vremea va deveni caniculară în perioada 22 - 26 iunie, când media valorilor maxime se va situa, în general, între 33 şi 37 de grade, iar minimele în creştere treptată, vor atinge o medie regională de 19 - 20 de grade. Ulterior sunt prognozate maxime în medie de 32 - 34 de grade, iar pentru începutul lunii iulie, în jur de 31 de grade, iar minimele, vor fi în medie de 16 - 18 grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel pe arii restrânse în special în timpul după-amiezilor, se vor semnala averse torenţiale, grindină şi vijelii.

La munte, vremea va fi relativ răcoroasă în prima zi a intervalului, când se vor înregistra valori diurne în jur de 18 grade şi nocturne de 9 - 10 grade. Până în 25 iunie se va încălzi, vremea devenind caldă, cu maxime mediate pentru tot spaţiul montan de 25 - 26 de grade şi minime de 15 - 16 grade. Pentru a doua săptămână nu sunt estimate variaţii termice semnificative, tendinţa fiind de scădere uşoară, astfel maximele vor fi în medie de 21 - 23 de grade, iar minimele de 12 - 14 grade. Pe tot parcursul intervalului instabilitatea atmosferică va fi pronunţată şi se va manifesta cu precădere în timpul după-amiezilor, prin averse torenţiale, grindină şi vijelii. Aceste fenomene vor fi pe areale ceva mai restrânse în 23 - 26 iunie. 

În Muntenia, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori medii de 27 - 28 de grade, se va ajunge la valori în jur de 35 de grade în intervalul 24 - 26 iunie când local va fi caniculă în timpul după-amiezilor. Ulterior sunt estimate temperaturi maxime de 31 - 32 de grade.

Citit 846 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
919525

Autentificare