Tg. Jiu

Vineri, 17 Mai 2019 03:00

Premierul Dăncilă vine la CEO

Alături de șefa Executivului vor veni în vizită și Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș şi secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan. E posibil să ajungă și Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Conform deputatului Mihai Weber oficialii guvernului vor vizita termocentrala și vor purta discuții cu conducerea CE Oltenia, lideri sindicali, dar și angajați ai sucursalei despre viitorul energiei pe cărbune.Liderul PSD Gorj susține că, la Rovinari, se vor purta discuții și despre problema certificatelor de CO2 a căror costuri au ajuns să reprezinte circa 40% din cifra de afaceri a CE Oltenia.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au în cercetare, pentru a doua oară în decurs de o lună de zile, o plângere penală pentru violență la adresa fostei soții pe numele unui ofițer ISU Gorj. Prima plângere penală s-a finalizat cu un avertisment scris pentru angajatul acestei instituții din municipiu, căruia i s-a indicat să-și îndrepte comportamentul față de fosta soție și față de copilul minor, în fața căruia acesta s-ar fi manifestat violent. Ultima plângere penală pentru jignirile aduse fostei neveste, telefonic, a fost înregistrată marți la Poliția Municipiului Târgu-Jiu.

Organizatia “Salvați Copiii” dotează secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente vitale în valoare de 128.834 de lei.

În acest sens, joi, 16 mai 2019, va avea loc o conferință de presă, începând cu ora 12.50, în sala de ședințe a SJU Târgu Jiu din cadrul Spitalului 700 din strada Progresului, nr. 18. La eveniment vor fi prezenți:

Dna. Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvaţi Copiii România
Dna. Amalia Năstase, Ambasador al Campaniei de Reducere a Mortalității Infantile Salvați Copiii
Ec. Capota Gigel Gheorghe, Manager Spitalul Județean Târgu Jiu
Md. Popescu Costinel, Director Medical
Dr. Luminița Olănescu, Șef Secție neonatologie Spitalul Județean Târgu Jiu

Marți, 14 Mai 2019 03:00

Anunt important pentru angajatori!

Începând cu data de 20 mai 2019, transmiterea registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronic va putea fi efectuată numai pentru fişierele de tip .rvs generate sau validate prin versiunea 6.0.6. a aplicaţiei Revisal.

„Angajatorii care, în prezent, utilizează versiunea 5.0.8. a aplicaţiei, în mod obligatoriu, îşi vor instala mai întâi versiunea 6.0.5., după care vor putea instala versiunea 6.0.6.

Pentru actualizarea aplicaţiei Revisal este recomandat să fie urmate instrucţiunile cuprinse în Ghidul de instalare şi utilizare a noii versiuni.

Pentru securitatea datelor, este indicat ca înainte de orice operaţiune legată de instalarea unei noi versiuni a aplicaţiei Revisal, să se efectueze o copie de siguranţă a bazei de date, accesând butonul “Salvare bază de date” din meniul “Instrumente”, transmite Neli Matei, purtător de cuvând I.T.M. Gorj.

In acest weekend toti pasionatii de dans s-au strans la Timisoara pentru concursul de dans International Dance Open organizat de ROK ART sub egida WADF (World Artistic Dance Federation). In premiera, 3000 de dansatori din tara si strainatate s-au inscris la aceasta competitie. Au fost trei zile de competitive, intens monitorizate de catre un juriu profesionist din Slovenia, Grecia, Ungaria, Anglia, Bulgaria,Serbia si Romania.

La data de 7 mai a.c., poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Județean Gorj au desfășurat o acțiune pentru identificarea şi sancţionarea faptelor ilegale la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.

Concedierile colective la CE Oltenia vor avea loc începând cu data de 10 iulie. Vor fi concediați 200 de salariați: 90 personal TESA, operativ, CFL și 110 personal muncitor, potrivit unei notificări transmise de companie către sindicate. Disponibilizații vor beneficia de indemnizație de șomaj și plăți compensatorii în cuantum de patru salarii medii brute pe companie.

Oltenii, care au de recuperat bani din fostele taxe auto, au parte de noi promisiuni. „Taxa va fi restituită până la sfârşitul lunii mai”, dă asigurări ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. „Obligaţia este ca noi să restituim, în cursul lunii mai, taxa pe mediu sau taxa de timbru, cum i se spune ei. Banii sunt alocaţi, nu va fi o problemă”, a spus Teodorovici.

Sindicaliştii vor participa, pe data de 11 mai, la un miting internaţional pe tema viitorului energiei pe bază de cărbune la care vor fi prezente mai multe organizaţii sindicale din Europa.

20 de percheziții au fost efectuate, joi, 25 aprilie, pe raza județului Gorj, la patru agenți economici, pe linia comercializării cărnii și a produselor din carne.

Pagina 1 din 2