FILME SPIRITUALE

OBSERVAŢIE: În browserul Mozilla Firefox se poate instala add-on Download Helper, care vă permite să descărcaţi orice film ce apare în browser, fără să mai fiţi condiţionaţi de opţiunea de download a vreunui server.

 

Ofertă unică:
STUDIU PERSONALIZAT AL KARMEI ŞI DESTINULUI

FILME ARTISTICE

  ultima actualizare a linkurilor: 24 nov 2018

NOSSO LAR (2010)

Prezentare: Francisco Cândido (Chico) Xavier a fost cel mai respectat medium din Brazilia, o poziţie de mare autoritate morală într-o ţară unde circa 32 de milioane de persoane au convingeri spiritiste. A publicat 450 de cărţi, al căror autor nu s-a recunoscut niciodată a fi, spunând că el doar a reprodus ceea ce îi dictau spiritele. Şi-a cedat toate drepturile de autor, începând cu prima sa carte.

În anul 1944 a apărut romanul "Nosso Lar", cel mai vândut volum al său. Este primul dintr-o lungă serie concepută de spiritul Andre Luiz. Romanul relatează despre primii ani trăiţi de spiritul dezîncarnat al medicului Andre Luiz într-o "colonie spirituală", un fel de oraş unde se strâng spiritele între încarnările succesive, cu scopul de a-şi continua lecţiile despre viaţă.

Autorul se prezintă ca un cercetător al lumii spirituale, traducând percepţiile sale într-o formă didactică, mai uşor de înţeles de oameni. Descrie în detaliu minunata colonie de ajutor spiritual Nosso Lar (Căminul Nostru), creată după concepţiile Spiritelor Superioare, în vederea acordării unei asistenţe permanente oamenilor şi spiritelor dezîncarnate.

Poate mai puţin înţeleasă în film este zona inferioară numită Umbral, pe care o vom explica prin cuvintele din carte: "Umbral este o zonă destinată pentru epuizarea energiei reziduurilor mentale. Sunt multe suflete ezitante şi ignorante, nu destul de pervertite pentru a fi trimise în colonii de corecţie mai cumplite, dar nici destul de nobile ca să fie conduse către planurile elevate." Umbral poate fi înţeles şi ca starea psihică în care spiritele nu reuşesc să se debaraseze de propriile proiecţii mentale nefaste sau idei fixe.

"Nosso Lar" este un film ce ne prezintă în mod accesibil şi simbolic o realitate suprafizică, pe care, posibil, o vom întâlni după moarte. Este unul dintre puţinele pelicule ce descriu întâmplările unui suflet plecat în lumea de apoi, strădaniile sale de a se purifica de gunoiul mental acumulat în viaţa de om, munca sa continuă de a deveni folositor Universului. Filmul ne prezintă, simplu şi clar, fundamentele mesajului spiritist şi ne aduce în inimi un mesaj de optimism şi speranţă. Merită a fi revăzut de mai multe ori! (Răzvan Petre)

"Căminul Nostru (trad.)", vizionare online cu subtitrare în limba română

Durată: 1h:45 min  Producţie: Brazilia

Traducerea şi subtitrarea: Răzvan A. Petre

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

< sus

CHICO XAVIER (2010)

Prezentare: Film biografic despre celebrul medium Chico Xavier, care a contribuit mult la dezvoltarea spiritismului creştin în Brazilia, atât moral, cât şi material. El închidea ochii şi punea pe hârtie poeme, articole şi mesaje - aşa zisa scriere sub dictare spiritistă, denumită şi "psihografie". (Psihografia poate fi inspirată, semi-conştientă şi mecanică, după gradul de conştienţă al mediumului pe parcursul scrierii spiritiste. Pentru detalii citiţi Cartea Mediumilor, de Allan Kardec.) Cărţile lui Chico au consolat numeroşi oameni, au răspândit pacea, au stimulat filantropia creştină, având o imensă influenţă benefică asupra poporului brazilian. Pentru admiratorii săi fervenţi a fost un sfânt. Pentru increduli, un personaj curios ce îi punea pe gânduri.

Mai mult decât traseul unei vieţi particulare, pelicula ne prezintă câteva experienţe tipice trăite de un medium modern. Regăsim aici câteva teme universale, ingenios puse în contrapunct de regizor, cum ar fi: - credinţa respectuoasă, în opoziţie cu scepticismul vanitos; - încercările de a demasca "plagiatul şi escrocheria" de către ignoranţi într-ale spiritualităţii; - slăbiciunile omeneşti ale mediumului, în opoziţie cu marile adevăruri spirituale pe care el le transmite semenilor; - intoleranţa Bisericii, ca instituţie umană, în opoziţie cu sprijinirea ei de munca mediumului, ca instituţie spirituală; - puritatea viziunii spiritelor, în opoziţie cu cinismul şi pragmatismul societăţii contemporane; - suferinţele specifice mediumnităţii, în opoziţie cu lipsa unei recompense financiare juste, pe măsura efortului depus; - atacurile forţelor adverse invizibile, sub forme neaşteptate: violenţe, calomnii, trădări, boli, pierderi, energii negative etc.

Filmul este rafinat, plin de învăţăminte, de mare folos celor interesaţi de domeniul spiritual şi paranormal. (Răzvan Petre)

"Chico Xavier", vizionare online cu subtitrare în limba română

Durată: 123 minute     Regia: Daniel Filho

Traducerea şi subtitrarea: Răzvan A. Petre

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

< sus

FILMUL SPIRITELOR (2011)

Prezentare: Această producţie braziliană tratează problemele complexe ale psihicului uman prin prisma înţelepciunii spiritiste. Aceasta doctrină este cel mai natural mod de a privi viata şi moartea, fără ostentaţie religioasă şi fără disperare atee. Filmul tratează subiecte delicate precum sănătatea psihică, depresia, tendinţele de sinucidere, boala grea şi moartea celor dragi, justiţia divină, existenţa vieţii după moarte şi comunicarea cu spiritele. Spiritismul nu este ceva exotic şi spectaculos. El face parte din viaţa noastră cotidiană atunci când primim inspiraţii pozitive şi un suport moral de a depăşi obstacolele. Spiritiştii brazilieni sponsorizează acţiuni umanitare concrete, cum sunt căminele pentru persoanele cu handicap "Andre Luiz".

Sunt prezentate personaje inexistente in filmografia românească - spiritistul dedicat (psihiatrul Levy) sau mediumul clarvăzător (şeful de pompe funebre) -, oameni des întâlniţi şi respectaţi în Brazilia... "FILMUL SPIRITELOR" parafrazează celebra carte de bază a doctrinei spiritiste - CARTEA SPIRITELOR. El surprinde esenţa ei, nu e o peliculă didactică, ci vorbeşte inimii, cu exemple de viaţă, despre iubire, pierdere, înţelegere între oameni, faptele de bine, urmărind transformarea interioară a unui tânăr care ia contact cu înţelepciunea spiritistă. El află că vicisitudinile vieţii sunt, de multe ori, urmările karmice ale unor fapte reprobabile, poate de mult uitate. Înţelegem mai bine ceea ce trăim pe propria piele, iar fericirea este rezultatul construirii binelui în propria persoană, în fiecare zi. Să ne bucurăm deci de momentele frumoase şi să învăţăm din clipele grele! (Răzvan Petre)

"O filme dos espiritos", vizionare online cu subtitrare în limba română

Durată: 1h 37min

Traducerea şi subtitrarea: Răzvan A. Petre

< sus

ŞI VIAŢA CONTINUĂ (2012)

Prezentare: După filmul spiritist de succes "Nosso Lar", brazilienii ecranizează o altă carte scrisă de mediumul Chico Xavier şi dictată de spiritul Andre Luiz. "ŞI VIAŢA CONTINUĂ" analizează încrengătura de legături karmice, afecte puternice şi fapte imorale în care sunt prinşi membrii a două familii. Personajele principale sunt Evelina şi Ernesto, răpuşi aproape simultan de aceeaşi boală necruţătoare. Se regăsesc în lumea spiritelor, unde se familiarizează cu noile realităţi subtile, îşi reconsideră viaţa petrecută în trup uman şi înţeleg complexitatea relaţiilor karmice dintre rudele şi prietenii rămaşi în lumea celor vii. Cele două spirite încearcă să-i ajute pe cei dragi cu sfaturi binevoitoare şi învaţă să-şi învingă pornirile sentimentale nepotrivite, preluate din viaţa lor terestră abia încheiată. În final înţelepciunea divină decide închiderea conturilor karmice într-un mod surprinzător: uciderea şi ura sunt compensate prin naştere şi iubire de prunci.

Un amendament la doctrina spiritistă: odată ce spiritul îşi recapătă amintirea vieţilor anterioare, el nu se va mai identifica exclusiv cu personajul ultimei vieţi abia încheiate, ci îşi va redobândi personalitatea universală. Deci spiritul nu este chiar aceeaşi persoană cu omul!

Personajele sunt inspirate din realitate. Merită să medităm la adevărurile spirituale desprinse din film şi să ne autoexaminăm gândurile şi comportamentul, pentru a evita greşelile comise de eroii peliculei. Ideea principală este că viaţa continuă şi după moarte, plină de entuziasm, speranţe, dar şi eforturi, realizări, în toate planurile Vieţii Cosmice, urmând Legile lui Dumnezeu, dintre care cea mai dură este Legea Karmei (a cauzei şi efectului). (Răzvan Petre)

"E a vida continua", vizionare online cu subtitrare în limba română

Durată: 1h 39min

Traducerea şi subtitrarea: Răzvan A. Petre

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Site oficial

< sus

MAMELE LUI CHICO XAVIER (2011)

Prezentare: "Mamele lui Chico Xavier" (2011) este un film brazilian bazat pe fapte reale dramatice din viaţa a trei femei şi mame.

Pictoriţa Ruth are un fiu ce se confruntă cu drogurile. Elisa compensează absenţa soţului dedicându-se integral creşterii fiului lor, Teo. Tănâra profesoară Lara trece printr-o dilemă legată de o sarcină neplanificată. Ele trăiesc experienţe puternice şi diferite, dar toate găsesc mângâiere şi speranţă alături de mediumul Chico Xavier.

Chico Xavier (1910-2002) a fost celebru în Brazilia, activând ca medium spiritist pe durata a multor decenii. Viaţa plină de abnegaţie pentru ajutorarea semenilor, modestia, bunul simţ şi înţelepciunea sa l-au făcut să fie considerat un model uman şi un Apostol al spiritismului creştin brazilian. A fost nominalizat în 1981 şi 1982 pentru acordarea premiului Nobel pentru pace.

"As Măes de Chico Xavier", vizionare online cu subtitrare în limba română

Durată: 1h 49min

Traducerea şi subtitrarea: Răzvan A. Petre

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Site oficial

< sus

KARDEC (2019)

Kardec - filmulPrezentare: "KARDEC" (2019) este o dramatizare a biografiei lui Allan Kardec, fondatorul spiritismului modern de factură intelectuală. Un film ce recreează atmosfera de epocă, cu peisaje, costume şi un joc actoricesc de bună calitate.

Domnul Leon Rivail, un respectat profesor, descoperă şi cercetează ştiinţific fenomenul comunicărilor cu inteligenţe invizibile la mijlocul secolului 19. Iniţial, un sceptic ateu, se convinge treptat de adevărul existenţei spiritelor şi scrie o carte care va marca civilizaţia actuală, "Cartea spiritelor". Scopul său era de a educa omenirea că noi nu suntem formaţi doar din materie şi că avem cu toţii un scop: cel de a învăţa să iubim, pentru că viaţa nu moare niciodată. Acest tip de spiritism de provenienţă franceză a devenit foarte popular în Brazilia, unde la ora actuală are milioane de adepţi.

Filmul este educativ, înălţător şi subliniază lupta continuă dintre forţele binelui şi cele ale răului, care continuă şi astăzi în diverse forme.

KARDEC", vizionare online cu subtitrare în limba română

Durată: 1h 50min

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com    Wiki

< sus

MANIKA, O VIAŢĂ MAI TÂRZIU (1988)

Prezentare: Pentru cei care nu cred în reîncarnare, această dramatizare le va trezi, poate, unele reflecţii profunde. Filmul relatează, într-un mod romanţat, cazul real al unei fete, Shanti Devi, născută în India în 1926. De la vârsta de 4 ani, ea a început să îşi amintească, cu multe detalii, viaţa sa anterioară, când fusese soţie a unui brahmin din Nepal şi murise cu un an înainte să se nască Shanti.

În film, Manika trăieşte într-un sat de pescari săraci din India, povestindu-şi viaţa sa anterioară plină de bogăţii, dar nimeni nu o crede. Până la urmă, părintele Daniel merge cu ea într-o călătorie în îndepărtatul Nepal. Acolo Manika îşi aminteşte trecutul, iar pentru preot este un prilej de a-şi împrospăta credinţa într-o formă nouă.

"Manika, une vie plus tard", vizionare online: subtitrat în limba română

Durată: 99 minute

Traducerea şi subtitrarea: Răzvan A. Petre

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

< sus

YESTERDAY'S CHILDREN (2000) - COPIII DE IERI

Unul dintre cele mai bune filme ale actriţei Jane Seymour, o muzică minunată în stil gaelic, peisaje frumoase, un scenariu excelent, după cartea autobiografică a lui Jenny Cockell.

Filmul se referă la reîncarnarea spiritului lui Mary, decedată în anii 1930 în Irlanda, în actuala Jenny din America. Ea intră spontan în transă, desenează locurile dintr-un orăşel irlandez, iar un hipoterapeut o convinge că nu e vorba de vise, ci de "amintiri". Ele o bântuie cu un scop, cel de a rezolva ceea ce Mary, antecesoarea, a lăsat neîncheiat. Făcând cercetări asidue şi trecând peste pistele false, în cele din urmă Jenny reuneşte familia destrămată a lui Mary, aducând bucuria în inimile lor şi ale noastre.

Chiar şi cine nu crede în reîncarnare va dori să o facă urmărind această poveste emoţionantă până la lacrimi, credibilă (deşi din domeniul paranormalului) şi care ne înalţă în alte sfere de gândire şi simţire.

"Yesterday's Children"  - Subtitrare în limba română

Vizionare online  Durata: 1h 28min

Traducerea şi subtitrarea: Răzvan A. Petre

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

< sus

ISUS DIN NAZARET (1977)

Prezentare: Amplă evocare a vieţii, învăţăturilor şi suferinţelor lui Iisus Christos, de la naştere până la răstignire, impecabil realizată cinematografic. O distribuţie de excepţie. În rolul lui Iisus: Robert Powell. Regia: Franco Zeffirelli

"Jesus of Nazareth", vizionare online cu subtitrare în limba română

Durată: 371 minute

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

< sus

VÂNZĂTORUL DE ILUZII (1992)

Prezentare: Jonas este un fals vindecător prin credinţă care păcăleşte oamenii cu promisiuni de miracole. În orăşelul în care poposeşte caravana sa găseşte un adversar în şerif, care însă nu îl poate împiedica legal să îşi desfăşoare spectacolul. Un băiat pe care îl îndrăgeşte reuşeste însă să îi schimbe total optica asupra credinţei în Isus. Şi se petrece un dublu miracol: vindecarea băiatului şi convertirea tăcută a falsului predicator...

"Leap of Faith" (trad. Salt în credinţă), cu subtitrare în limba română

Durată: 103 minute  Vizionare online

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

  < sus

GANDHI (1982)

Prezentare: Biografia lui Mahatma Gandhi, părintele naţiunii indiene moderne

Adept al non-violenţei, Gandhi a realizat prima revoluţie paşnică din istorie. Arma sa a fost rezistenţa prin necooperare civilă cu asupritorii britanici. Pentru a câştiga lupta împotriva răului fără violenţă, el a ales să facă vizibilă nedreptatea. Perseverenţa tipic orientală a fost o altă armă imbatabilă, insuflând naţiunii indiene din propria sa putere de a răbda suferinţele. Albert Einstein spunea despre Mahatma Gandhi că "generaţiile viitoare se vor întreba dacă un astfel de om chiar a existat pe Pământ".

Vizionare online, subtitrată în limba română

Cu: Ben Kingsley

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

< sus

OSTROV (2006)

Prezentare:  - Un film despre căinţă şi smerenie creştină.

Cuprins de remuşcări după un păcat de moarte, eroul se retrage într-un schit izolat din nordul Rusiei. După o viaţă modestă şi smerită, de adevărată pocăinţă, călugărul capătă unele capacităţi paranormale, cu care îşi ajută semenii, cu multă modestie şi discreţie.

Un Film purificator, un Film care poate salva suflete, un strigăt după Dumnezeu. Imposibil de uitat.

"Insula (trad.)" Vizionare online, subtitrată în limba română

Durată: 110 minute

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

< sus

OUT ON A LIMB (1987)

Prezentare: Actriţa Shirley MacLaine îşi joacă propriul rol în această mini-serie de televiziune bazată pe autobiografia sa best-seller. După împlinirea vârstei de 40 de ani, ea începe o căutare de sine, intrând în contact cu dimensiuni ale spaţiului şi timpului care, pentru ea, până atunci, ţineau de ficţiune sau de ocultism.

Filmul are două părţi. Prima tratează legătura sa amoroasă cu un politician britanic cu care crede că s-a mai întâlnit în altă viaţă, iar a doua parte relatează călătoria sa în Peru. Mediumii din film sunt chiar cei pe care actriţa i-a vizitat în viaţa reală şi ei chiar intră în transă. O scenă fascinantă este şi cea în care Shirley are o experienţă de ieşire din corpul fizic (decorporalizare).

"Pe o cracă" (trad.exactă), adică "În afara obişnuitului"  varianta pe YouYube, ca listă de redare (24 clipuri)

Durată: 238 minute

Obs: Fără subtitrare în limba română :(

Detalii tehnice despre film pe IMBD.com

< sus

FRATE SOARE, SORĂ LUNĂ (1972)

Prezentare: Filmul este o dramatizare a vieţii Sfântului Francesco din Assisi. Regia: Franco Zeffirelli

La începutul secolului 13, Francesco, fiul unui negustor bogat, se întoarce bolnav din război. Se înzdrăveneşte treptat, dar nu mai este cel de odinioară, care îşi petrecea timpul prin taverne, în plăceri carnale. Cristos îi transformă total viaţa. Francesco renunţă la bogăţii, la familie şi porneşte la reconstruirea Bisericii din postura de "cel mai sărac dintre săraci".

În fiecare manifestare a naturii vede mila lui Dumnezeu şi Francesco are grijă să nu rănească niciun animal, insectă sau plantă. Curând, în jurul său se strâng mulţi oameni care doresc să formeze un nou Templu Spiritual pe Pământ. Va accepta oare opulentul Papă noul "ordin al cerşetorilor", a căror viaţă este închinată compasiunii şi păcii între fiinţe?

"Fratello Sole, Sorella Luna", Vizionare  şi download cu subtitrare

Durată: 115 minute

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

< sus

LA VITA È BELLA  (1997)

Prezentare: Un film despre speranţă. Regia: Roberto Benigni

În 1939, Guido se îndrăgosteşte nebuneşte de o femeie, cu care se şi căsătoreşte, fermecând-o cu apelativul de "Prinţesă", deşi ea era deja logodită cu un alt bărbat.

Filmul face un salt peste câţiva ani, când Guido împreună cu micul său fiu sunt duşi într-un lagăr de concentrare nazist. Soţia cere să fie şi ea luată, pentru a fi alături de familia sa, deşi nu era evreică. Ca să-şi protejeze psihologic fiul de sumbrul adevăr, tatăl îi spune că totul este un joc, iar cine îl va câştiga va primi un tanc. În final, Guido reuşeşte să-şi salveze soţia şi copilul.

"Viaţa e frumoasă (trad.)", vizionare online cu subtitrare în limba română

Durată: 115 minute

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

< sus

PAY IT FORWARD (2000)

Prezentare: Ca orice copil, Trevor crede în bunătatea fiinţei umane şi este hotărât să schimbe lumea în bine. Şi chiar reuşeşte.

O temă de studii sociale, primită de la profesorul său la şcoală, îi dă copilului ideea de a promova un "joc" prin care tu să faci 3 fapte bune la trei oameni străini, iar ei să nu te răsplătească pe tine, ci să facă, la rândul lor, 3 fapte bune altor persoane străine. Schema sa piramidală are un succes extraordinar şi este descoperită de un reporter, prins şi el în "joc".

Intervievat, Trevor spune că oamenii sunt prea temători să-şi schimbe propriile vieţi pentru a face din lume un loc mai bun pentru toţi. El însă dovedeşte ulterior că este dispus la sacrificul suprem pentru a-şi susţine iniţiativa. În final, mişcarea socială cuprinde întreaga ţară, sute de oameni venind să-l omagieze pe băiat.

"Dă mai departe (trad.)",  vizionare online cu subtitrare în limba română

Cu: Kevin Spacey, Helen Hunt şi copilul Haley Joel Osment

Durată: 117 minute

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

< sus

PADRE PIO  (2000)

Prezentare: Film biografic despre celebrul călugăr capucin PADRE PIO din Pietralcina, cunoscut prin faptul miraculos de a primi stigmatele de pe cruce ale Domnului Isus, ca şi prin harurile sale paranormale.

Vizionare online sau download

În limba italiană, subtitrat în limba română

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

< sus

THE CELESTINE PROPHECY  (2006)

Prezentare: Un tânăr pleacă într-o aventură în Peru, în căutarea unor manuscrise vechi, cunoscute drept "Profeţia de la Celestine". Este vorba de prezicerea unei transformări uriaşe în societatea omenească, o renaştere de natură pur spirituală. La început sceptic şi nesigur, eroul observă că, odată cu fiecare pas şi persoană întâlnită, el devine tot mai treaz, mai conştient de sine şi de lume...

Film de acţiune bazat pe cartea "Profeţiile de la Celestine" a lui James Redfield.

"Profeţiile de la Celestine, (trad.)", vizionare online cu subtitrare în limba română

Durată: 99 minute  

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

< sus

WHAT DREAMS MAY COME (1998)

trad. Ce pot deveni visele

Cu: Robin Williams

După ce moare, Chris se regăseşte în Paradis, un loc atât de frumos, încât nici măcar nu l-ar fi putut visa. Totuşi, îi lipseşte soţia sa, rămasă pe Pământ. O vede şi încearcă să comunice cu ea, dar până la urmă ea se sinucide, mergând în Iad. Chris riscă totul în speranţa că o va putea aduce lângă el, în Rai.

Un film foarte frumos, emoţionant şi spiritual.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online

titlul românesc: O iubire fără sfârşit - Subtitrare în limba română   
Durata totală: 1h:53min

< sus

THE SHIFT (2009)

Docu-drama cu: Dr. Wayne Dyer
Titlu alternativ: Ambition to Meaning - Finding Your Life's Purpose

Învăţătorul spiritual Wayne Dyer îşi prezintă ideile legate de schimbarea perspectivei egotice cu una a Sinelui Divin, mai extinsă, relaxată şi inspirată. În paralel, filmul prezintă câteva poveşti de viaţă care exemplifică "momentul critic" generator al transformării interioare, de la Ambiţie la Sensul vieţii.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online

Transformarea lăuntrică (Schimbarea) - Subtitrare în limba română   
Durata totală: 2h:01min

  < sus

THE LAST MIMZY (2007)

Deşi este definit ca un "film science-fiction pentru copii", este mai de folos părinţilor, ajutându-i să îşi regăsească candoarea, credinţa în minuni, speranţa într-un viitor mai luminos pentru planetă, clădit pe fundamente spirituale. O peliculă bine realizată şi cu un mesaj optimist.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online

titlul românesc: Ultimul Mimzy - Subtitrare în limba română   
Durata totală: 1h:36min

< sus

GROUNDHOG DAY (1993)

trad. Ziua marmotei

Un meteorolog este trimis pe teren pentru un reportaj despre o cârtiţă (marmotă) care prevede vremea. Trezindu-se a doua zi, observă cu stupoare că oamenii pe care îi întâlneşte spun exact aceleaşi replici şi fac exact aceleaşi lucruri ca şi cu o zi înainte. El este blocat în ziua respectivă, într-o buclă temporală ce se repetă tot mereu. La început, se foloseşte de acest avantaj, ştiind ce avea să se întample, pentru ca mai apoi să se creadă blestemat a-şi petrece toata viaţa în acelaşi loc. În final, devine un executant perfect al tuturor acţiunilor, fiindcă le repetase de atâtea ori, în cele mai diverse variante.

Aparent, o comedie excelentă, pe care o poţi revedea fără să te plictiseşti. Dar filmul are mai multe nivele de înţelegere. De exemplu, ne vorbeşte despre rutină sau despre lecţiile pe care refuzăm să le învăţăm de la viaţă şi de aceea le repetăm. Poate fi privit şi ca o metaforă spirituală foarte expresivă, dacă înlocuim zilele din film cu vieţile pe care le-am trăit prin reîncarnare. În fiecare viaţă am învăţat lucruri noi şi ne-am perfecţionat abilitatea de a trăi frumos şi intuitiv. La fel ca şi eroul acestui film minunat. Ieşirea din bucla temporală semnifică eliberarea de obligaţia reîncarnării într-un corp uman... (Răzvan Petre)

Obs: Groundhog se traduce prin "marmotă" (o veveriţă mare ce trăieşte pe pământ, în regiunile muntoase). Filmul a fost tradus prin "Ziua Cârtiţei", probabil fiindcă la acea dată românii nu erau familiarizaţi cu acest cuvânt.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online

titlul românesc: Ziua Cârtiţei - Subtitrare în limba română   
Durata totală: 1h:41min

  < sus

HEREAFTER (2010)

trad. Viaţa de apoi

Drama "Hereafter" relatează poveştile paralele a trei oameni, care se confruntă în moduri diferite cu ideile de moarte şi viaţa de apoi. George este un muncitor nord-american din San Francisco, care dispune de capacitatea paranormală de a comunica cu spiritele celor decedaţi, dar refuză să se folosească de acest har şi să îşi deschidă o afacere ca medium împreună cu fratele lui, pentru ca îşi doreşte o existenţă obişnuită şi o femeie care să îl iubească. Marie este o celebră jurnalistă franceză care supravietuieşte în mod miraculos unui tsunami şi are viziuni despre viaţa de după moarte, motiv pentru care decide să scrie o carte despre experienţa la limită pe care a trăit-o. Marcus este un elev din Londra, care are un frate geamăn pe nume Jason şi o mamă dependentă de droguri, care îi creşte singură pe amândoi. După ce Jason este ucis într-un accident de maşină, Marcus caută cu disperare răspunsuri şi un medium, cu ajutorul căruia să intre în legătură cu spiritul fratelui decedat.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online

titlul românesc: Dincolo de viaţă - Subtitrare în limba română   
Durata totală: 2h:02min

  < sus

CERCUL POEŢILOR DISPăRUŢI (1989)

Un grup de elevi la o şcoală de renume, dar cu reguli foarte rigide, sunt inspiraţi de noul profesor de literatură să privească viaţa într-un mod proaspăt, chiar împotriva tiparelor conservatoare. Maestrul îşi invită discipolii pe un drum la capătul căruia stau minuni nedescoperite. Fiecare dintre ei reuşeşte, în felul său propriu, să se transforme în nişte oameni fără frică, sinceri, entuziaşti.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online

Dead Poets Society - Subtitrare în limba română   
Durata totală: 2h:08min

< sus 

CONVERSAŢII CU DUMNEZEU (2006)

Filmul "Conversaţii cu Dumnezeu" este povestea adevărată a lui Neale Donald Walsch, cel care a inspirat şi a schimbat în bine vieţile a milioane de oameni de pe tot întinsul planetei. Călătoria sa iniţiatică începe cu un accident de maşină şi pierderea slujbei, devenind treptat, dintr-un om obişnuit, un vagabond fără acoperiş deasupra capului, luptându-se să supravieţuiască. Iar când lucrurile păreau că se îmbunătăţesc, un nou eşec. Neale, furios şi amărât, îi scrie lui Dumnezeu nişte întrebări fundamentale. În ciuda neîncrederii sale, Neale chiar primeşte răspunsurile! Conversaţiile care urmează sfârşesc prin a fi un best seller, tradus în zeci de limbi...

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online

Conversations with God - Subtitrare în limba română   
Durata totală: 1h:44min

< sus 

PREOTUL (2009)

Filmul "Preotul" i-a adus regizorului Vladimir Hotinenko câteva premii naţionale şi un omagiu din partea Bisericii Ruse. Bazat pe o poveste reală din timpul celui de-al doilea război mondial, relatează eforturile unui preot de a menţine pacea sufletească a enoriaşilor săi dintr-un sat leton, pe timpul ocupaţiei naziste. Misiunea sa este de a supravieţui, a salva civilii şi a păstra vie credinţa oamenilor. Dar el e doar un simplu om, contemplativ şi sensibil.

Cum să-ţi menţii încrederea în Dumnezeu în mijlocul unei lumi conduse de Anticrist? Personajul principal, preotul de ţară Alexandru, se strecoară printre ororile Războiului şi ale Bolşevismului, păstrându-şi nealterat crezul creştin în nobleţea inimii, lăsându-i pe cei puternici să-şi dispute puterea vremelnică. Poate că, parafrazând personajul, vremurile rele sunt "tocila" cu care ne ascuţim angajamentul pentru Bine. În acest sens, mesajul filmului este valabil şi pentru timpurile care se profilează la orizont.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online

Preotul (Pop) - Subtitrare în limba română   
Durata totală: 2h:05min

  < sus

ÎNTÂLNIRI CU OAMENI REMARCABILI (1979)

George Ivanovitch Gurdjieff a fost un maestru spiritual iniţiat de înţelepţi ai tradiţiei sufite, un om care a reuşit să combine viziunea orientală cu cea occidentală, un mare vizionar. Filmul urmează naraţiunea cărţii cu acelaşi titlu scrise de Gurdjieff.  În "Întâlniri cu Oameni remarcabili" autorul îşi evocă adolescenţa sa, sub influenţa benefică a tatălui său şi a primului său tutore; apoi tinereţea sa, dedicată unei neistovite căutări a cunoaşterii reale şi universale. Călătorim în ţinuturile Transcaucaziei şi ale Asiei Centrale, în compania prietenilor săi din tinereţe – prinţi, ingineri, doctori, preoţi – oameni remarcabili nu prin aparenţa lor exterioară, ci prin ingeniozitatea, stăpânirea de sine şi compasiunea lor. Muzica filmului este compusă chiar de G. I. Gurdjieff. De asemenea, sunt prezentate câteva fragmente din dansurile sacre transmise de maestru elevilor săi. Scopul dansului era să-l înveţe pe dansator cum să-şi integreze în mod armonios centrele intelectual, sentimental şi instinctiv din fiinţa sa.

La baza sistemului predat de Gurdjieff se află următoarele idei:
omul este într-o stare de adormire, în care nu-şi foloseşte decât o infimă parte a forţei sale afective, mentale şi spirituale; el este atât de condiţionat de obiceiurile şi de prejudecăţile sale, încât toate reacţiile sale îi sunt total previzibile, el funcţionând la fel ca o maşină; omul-maşină este supus unei multitudini de legi ce-i determină existenţa; omul trebuie să ajungă să devină propriul stăpân folosindu-şi liberul arbitru şi aceasta nu se poate realiza decât printr-un proces de auto-observare şi de conştientizare.

"Omul este scindat într-o mulţime de "eu"-ri. Dar fiecare dintre ele este capabil să acţioneze în numele Esenţei, să facă promisiuni, să ia decizii, să fie sau nu de acord cu ceea ce un alt "eu" ar avea de făcut. Aceasta este tragedia fiinţei umane." - G.I. Gurdjieff

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online

Meetings with remarkable men - Subtitrare în limba română   
Durata totală: 1h:42min

  < sus

PRINTRE NOI (2010)

Sub aparenţa unei drame suedeze realiste se ascunde o alegorie spirituală. Un accident grav, stupid îl face pe Ernst să se închidă în sine şi să nu mai creadă în nimic. Viaţa de cuplu este brusc invadată de haos. Acum intră în scenă Îngerul păzitor sau Spiritul. El vorbeşte într-un limbaj străin - al iubirii - pe care Cecilia îl înţelege imediat. Însă Ernst rămâne împietrit în durerea sa, păstrând o viziune rece, aparent raţională. Abia după ce bea ultima cupă a suferinţei, reuşeşte el să îşi deschidă inima pentru iubire. Şi atunci se petrece miracolul: din coma letală, copilul lor revine la viaţă. Căci viaţa nu e posibilă în absenţa iubirii.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online

Änglavakt - Subtitrare în limba română   
Durata totală: 1h:30min

  < sus

MICUL PRINŢ (1974)

Fabulă muzicală pentru toate vârstele, după celebra carte omonimă a lui Antoine de Saint-Exupery. Frumoasele melodii aparţin autorului vestitei operete "My Fair Lady", F. Loewe.

Filmul ne prezintă o parabolă a apropierii noastre, ca adulţi "serioşi" ce suntem, de Copilul Divin care sălăşluieşte în fiecare dintre noi. El este Micul Prinţ, sau Spiritul ce ne dă viaţă, ne îndeamnă să cunoaştem lumea, cu bunele şi relele ei, dar păstrându-ne puritatea în fapte şi gândire, pentru că doar aşa ne putem bucura cu adevărat de frumuseţea vieţii, fără a tulbura armonia lumii. Micul Prinţ are soluţii la toate dilemele şi impasurile noastre, ne oferă mereu noi idei creative dacă învăţăm să îl ascultăm.

Puteţi aprofunda sensurile acestei celebre cărţi lecturând-o aici.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online

The Little Prince - Subtitrare în limba română   
Durata totală: 1h:25min

 < sus

MOLOKAI - POVESTEA PĂRINTELUI DAMIEN (1999)

Un trumf al spiritului asupra trupului!

Povestea adevărată a unui preot din secolul 19 care s-a oferit voluntar să meargă pe insula Molokai, pentru a le oferi mângâiere şi ajutor leproşilor din insulele Hawaii. În peninsula Kalaupapa din această frumoasă insulă, bolnavii îşi duceau zilele total izolaţi de exterior, lepra fiind o boală contagioasă şi, pe atunci, nevindecabilă. Părintele Damien (născut în Belgia) a fost primul preot sosit printre ei. Deşi superiorul său îl avertizase să nu atingă pe nimeni, părintele şi-a riscat viaţa şi sănătatea, câştigându-le treptat încrederea localnicilor. Sub conducerea sa, s-au stabilit primele reguli de convieţuire civilizată, barăcile au devenit case, s-au organizat ferme şi şcoli. Cererile sale pentru ajutor au fost auzite de cei din exterior, mai puţin de ierarhia catolică. Până la urmă, şi părintele Damien a fost atins de boală. Dar asta l-a impulsionat şi mai mult să amelioreze condiţiile de viaţă ale - acum - "colegilor" leproşi. Pe atunci se credea - în mod total eronat - că lepra este stadiul final al sifilisului, contactat de hawaieni fiindcă ar fi fost un popor "murdar". Dar fiindcă un ales al Domnului s-a îmbolnăvit de lepră, imaginea publică de "necurăţenie" a hawaienilor a dispărut.

Mahatma Gandhi l-a numit erou şi l-a considerat o sursă de inspiraţie pentru campaniile sale sociale. Părintele Damien a fost canonizat de Biserică în anul 2009 şi spiritului său i se atribuie unele miracole de vindecare recente.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

"Molokai: The Story of Father Damien"

Vizionare primul episod fără subtitrare

(Celelalte episoade se arată în ordine în partea dreaptă a ferestrei YouTube)

Obs: Fără subtitrare în limba română :(
Durata totală: 1h:50min

< sus 

YES MAN (2008)

Un cuvânt poate schimba totul

Bazat pe romanul autobiografic omonim al scriitorului britanic Danny Wallace, filmul "Yes man" este o comedie spumoasă, care îl are în centrul acţiunii pe Carl Allen (interpretat de Jim Carrey), un bărbat plictisit de viaţa lui banală, un om ce se ascunde mereu de realitate, ce fuge de probleme în loc să le rezolve… un om fără viaţă, fără vise, fără dorinţe, un semi-robot, motiv pentru care a devenit foarte singuratic şi antipatic oamenilor din jurul său.

Din momentul în care se înscrie la un curs de auto-ajutorare a cărui singură regulă este aceea de a răspunde cu "DA" oricui, pentru orice solicitare, toată existenţa lui Carl se schimbă în sens pozitiv. Sloganul "DA este noul NU" îi influenţează viaţa în cele mai neaşteptate şi surprinzătoare moduri, bărbatul înţelegând însă şi faptul că orice lucru bun are un revers al medaliei.

Dacă eşti genul de om care nu mai iese din casă, prins într-o rutină, care a ajuns să nu mai răspundă la telefon, să nu mai aibă chef de nimic… atunci poţi face şi tu acest exerciţiu. Regula ar fi ca oamenii din jur să nu ştie că îl faci (pentru că-ţi vor cere să faci lucruri pe care chiar n-ar trebui să le accepţi).

"Yes Man" este o comedie romantică, fără a face exces de momente amuzante, dar abundă în optimism şi bună-dispoziţie. Lui Jim Carrey îi reuşeşte unul dintre cele mai bune, mai normale şi mai umane roluri. În concluzie, "Yes Man" este un film decent, inspirat, cu un mesaj foarte optimist: nu lăsa viaţa să treacă pe lângă tine!

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online

Yes Man - Subtitrare în limba română   
Durata totală: 1h:44min

  < sus

Salvat de Lumină (1995)

Film artistic bazat pe cartea cu acelaşi titlu de Dannion Brinkley. Subiectul său este experienţa în preajma morţii (NDE) trăită de autor, care i-a adus uimitoare revelaţii despre lumea de dincolo, precum şi o schimbare dramatică a felului său de a trăi.

În anul 1975, Dannion Brinkley a fost lovit de un trăsnet şi a murit. Când s-a trezit la morgă, totul era diferit pentru el. În acest interval de timp el a vizitat lumea de dincolo, s-a întâlnit cu îngeri şi a primit revelaţii referitoare la viitorul umanităţii. De atunci, multe din aceste revelaţii s-au împlinit deja.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online  (apăsaţi pe butonul CC pentru titrare)

Saved by the Light - Subtitrare în limba română   
Durata totală: 1h:30min

Un interviu cu Dannion Brinkley poate fi vizionat aici: 1 | 2 | 3

< sus

Precum în Cer (2004)

Un muzician celebru renunţă la carieră, din motive de sănătate, retragându-se în satul copilăriei sale, departe, în nordul Suediei. Acolo încearcă să redescopere bucuria lucrurilor simple, pe care le uitase. Drumul său se întretaie cu dorinţa intensă a câtorva localnici de a se perfecţiona în arta cântului. Întâlnirea lor este o provocare pentru toţi, atât pentru perfecţionistul în căutarea simplităţii, cât şi pentru oamenii simpli în căutarea elevării spirituale. Pe măsură ce geniul prometeic al marelui muzician le deschide sufletul, oamenii încep să se descopere şi să-şi facă ordine în viaţă, în timp ce sensibilul căutător al absolutului începe să îi înţeleagă şi să îi IUBEASCă. Personajele sunt bine alese şi reflectă - în scene concentrate, semnificative, condimentate pe alocuri cu umor scandinav - un întreg univers al psihologiei şi problemelor umane. Până la urmă, pasiunea pentru muzică şi dorinţa de înălţare se dovedeşte mai puternică decât obstacolele ce se ivesc, deloc puţine.

Un moment emoţionant este cântecul Gabriellei, care aduce fiorul "Cerului" printre pământeni (secvenţă din film). Vizionaţi acest film minunat, captivant şi imprevizibil, plin de iubire pentru semeni!

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online

Så som i himmelen (As it is in Heaven) -
S
ubtitrare în limba română   
Durata totală: 2h:05min

"Gabriella's Song" a devenit un şlagăr internaţional. Iată-l interpretat live chiar de actriţa din film, Helen Sjöholm, alături de orchestra condusă, la pian, de compozitorul Stefan Nilsson.

  < sus

ZEN (2009) - viaţa Maestrului Dogen

Dogen (1200-1253) a fost un mare iluminat şi reformator religios, care a adus din China esenţa învăţăturii lui Buddha: meditaţia, numită Zen în japoneză. Dogen găseşte în Japonia nu numai discipoli, ci şi duşmani, adepţii vechilor curente budiste. Curajul, credinţa nestrămutată şi perseverenţa, cu toate sacrificiile inerente, au făcut din Dogen unul din marii invăţători ai Asiei, el fiind sursa de inspiraţie pentru milioane de budişti Zen din lumea întreagă (şcoala Soto). Ultimii ani şi i-a petrecut în Templul Eihei-ji.

Meditaţia Zen înseamnă să alungi orice gând din minte. Ea este practica şi scopul. Rezultă o mare claritate a conştiinţei, care nu mai este tulburată de nenumăratele gânduri fără rost. Iluminarea (satori) este acea experienţă spirituală în urma căreia adeptul capătă puterea şi înţelepciunea de a nu se mai identifica cu trupul sau mintea sa. Dogen învăţa că Zen se poate obţine doar stând în postura de meditaţie (zazen) şi acceptând totul (suspendându-ţi judecăţile critice şi lăsând cuvintele, imaginile, ideile să treacă pe lângă tine, ca nişte străini).

Filmul superb, cu o muzică minunată, este aproape o meditaţie în sine. Te îndeamnă să te opreşti puţin din graba zilnică şi să apreciezi lucrurile din jurul tău, frumuseţea lumii şi sinele de Buddha care zace în tine, aşteptând să îl descoperi.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online  Subtitrare în limba română   

Durata totală: 2h:07min

< sus

AUDREY ROSE (1977)

O fetiţă în vârstă de cinci ani - Audrey Rose Hoover - şi mama ei mor într-un accident de maşină, în vreme ce, în imediata apropiere, se năştea Ivy, fiica lui Janice şi Bill Templeton. Câţiva ani mai târziu, Ivy începe să aibă coşmaruri. Un străin, Elliot Hoover, îi vizitează pe soţii Templeton, le povesteşte despre tragicul accident în care şi-a pierdut soţia şi copilul şi le mărturiseşte convingerea că fiica lui s-a reîncarnat în Ivy... Din momentul în care începe să o urmărească pe fată, părinţii acesteia sunt mai întâi nedumeriţi, după care devin îngroziţi, ca într-un adevărat thriller psihologic.

Putem spune că adevăratul personaj al acestei drame pline de suspans este chiar doctrina reîncarnării sufletului.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

Vizionare online şi download

Subtitrare în limba română   
Durata totală:
1h:53min

  < sus

AGORA (2009)

Filmul "Agora" al regizorului Alejandro Amenábar, spectaculos şi tulburător, prezintă publicului o privire rafinată într-o lume puţin cunoscută - oraşul Alexandria din antichitatea târzie. În secolul 4 d.Hr., faimoasa scriitoare şi filozoafă neoplatonistă Hypatia din Alexandria, astronom şi matematician de geniu, le împărtăşea discipolilor ei, veniţi din toată lumea antică, din cunoştinţele tainice ale vieţii şi cosmosului. Dar certurile religioase ajung şi la zidurile celebrei biblioteci. Munca ştiinţifică a fermecătoarei şi demnei Hypatia nu era pe placul multor ignoranţi, care considerau că se ocupa cu "cititul stelelor şi magia demonică". Acuzată de unii creştini că îl influenţa pe Orestes, prefectul oraşului (un creştin moderat şi educat), care avea un conflict deschis cu Chiril, patriarhul creştin al Alexandriei (un om impulsiv şi conservator), ea cade pradă dorinţei oarbe de răzbunare a gloatei. Cu acea ocazie a avut loc şi distrugerea unei mari părţi din faimoasa Bibliotecă din Alexandria, care era pe acea vreme echivalentul informaţional al internetului de azi. Moartea ei (anul 415) a marcat şi decăderea vieţii intelectuale a cetăţii Alexandria - oraş a cărui măreţie nu era întrecută decât de Roma.
[Accesaţi informaţii istorice detaliate la http://en.wikipedia.org/wiki/Hypatia]
Această frescă istorică nu trebuie considerată un atac la adresa creştinismului, ci o relatare a unor fapte regretabile care s-au repetat de nenumărate ori în decursul istoriei şi care, de fiecare dată, au adus regresul societăţii (să ne amintim de Evul Mediu întunecat, de cruciade şi de "Sfânta" Inchiziţie).

Vizionare online  Durata totală: 128min

"Agora"  - Subtitrare în limba română

  < sus

LUPTĂTORUL PAŞNIC (2006)

Un izvor de înţelepciune şi profunzime, "Peaceful Warrior" este un omagiu adus puterii spiritului uman de a trece peste limitele impuse de forţa destinului şi de a construi lucruri semnificative în viaţă. Ecranizarea cărţii "Calea luptătorului paşnic" de Dan Millman este un film metaforă. El povesteşte despre un gimnast talentat care suferă un accident, dar se ambiţionează să revină în arena sportivă, folosindu-şi puterea minţii pentru a realiza acest adevărat miracol. De fapt, filmul ne vorbeşte despre noi înşine, fiecare spectator! Noi suntem - sau ar trebui să fim - luptătorul paşnic, cel care se luptă cu limitele şi nefericirea propriului ego.

Eroul nostru se întâlneşte cu un maestru spiritual care încearcă să îl înveţe regulile înţelepciunii, deseori contrare stilului de viaţă "normal". Acest maestru pare coborât din legendele Orientului îndepărtat, întruchipând o perfecţiune mascată de multă modestie. Dialogurile dintre ei pot fi considerate discuţii între mintea comună, limitată şi Mintea iluminată, vizionară. Antrenamentul luptătorului paşnic, descris de Dan Millman, parcă este scos din "Manualul Războinicului Luminii", de Paulo Coelho, sau din învăţăturile lui Eckhart Tolle. La un moment dat, ego-ul lui Dan se revoltă împotriva maestrului neînţeles. Dar refuzând înţelepciunea, discipolul decade la nivelul gregar, supus propriei karme şi neputinţe. Accidentul de motocicletă este urmarea aproape firească la răzvrătirea sa absurdă. Abia când toate planurile sale se risipesc în vânt, Dan începe să simtă dorinţa fierbinte pentru gândirea profundă. Este memorabilă secvenţa din film când el se desparte de vechiul Dan, simbolizând eliberarea de trecut şi ego.

În final, după ce discipolul a asimilat toată înţelepciunea, maestrul exterior dispare, nemaifiind necesar. Ştiinţa iniţiatică a fost deja primită de Supraconştiinţa adeptului. Ea este vocea interioară a fiecăruia dintre noi, care ne conduce pe drumul către împlinirea misiunii noastre personale pe acest pământ. Ar fi ideal să o auzim cu toţii cât mai des, cât mai clar şi să îi urmăm indicaţiile spirituale, spre binele şi armonia generală. (Răzvan Petre)

Vizionare online  Durata totală: 1h 55min

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

"Peaceful Warrior"  - Subtitrare în limba română

< sus

CASA SPIRITELOR (1993)

Distins cu numeroase premii literare, romanul Casa spiritelor, în stilul realismului magic, a fost adaptat pentru marele ecran în 1993, cu o distribuţie de excepţie: Meryl Streep, Winona Ryder, Jeremy Irons, Glenn Close şi alţii. "Cu acest roman spectaculos, Isabel Allende devine prima femeie care se alătură clubului, până acum exclusiv masculin, al marilor autori latino-americani." (New York Times Book Review)

Plasată în Chile, acţiunea filmului redă povestea familiei Trueba pe durata a 50 de ani, în centrul căreia stau Esteban cel dur şi Clara cea angelică. Perioada dictaturii militare a generalului Pinochet este zugrăvită în câteva cadre esenţiale.

Un film emoţionant, învăluit de mister şi realism, în care ne surprind sensibilitatea mediumnică şi puterile paranormale ale Clarei... o operă cinematografică de neuitat, o frescă magică pentru suflet şi minte.

Vizionare online  Durata totală: 2h 20min

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

"The House of the Spirits"  - Subtitrare în limba română

  < sus

RAIUL E REAL (2014)

Un film frumos regizat de Randall Wallace, după cartea autobiografică a pastorului creştin Todd Burpo. Băieţelul pastorului, Colton, i-a mărturisit tatălui său experienţa petrecută în Rai în timpul unei intervenţii chirurgicale, dându-i amănunte care nu puteau fi imaginate de un copil de 4 ani. Acest fapt îl face pe Todd să cerceteze dacă el a halucinat sau chiar a avut o experienţă-în-preajma-morţii (Near Death Experience). De fapt, este chiar o luptă interioară a pastorului cu propria sa necredinţă ascunsă în mintea pragmatică a omului de azi. Proba finală a verităţii o primeşte în finalul filmului, când Colton recunoaşte în portretul lui Isus (aşa cum l-a văzut într-o viziune o celebră fetiţă-pictoriţă numită Akiane), imaginea persoanei care l-a întâmpinat în Rai.

Vizionare online  Durata totală: 1h 30min

"Heaven Is for Real"  - Subtitrare în limba română

Recomandare: Dacă doriţi să scăpaţi de reclame, instalaţi extensia (add-on) numită AdBlock

< sus

HANUSSEN (1988)

Un film biografic despre Erik Jan Hanussen, celebrul hipnotist, telepat, clarvăzător din perioada Germaniei interbelice. Hanussen, fiul unor artişti, a crescut de mic în atmosfera teatrului, ceea ce l-a ajutat să performeze ca cititor de gânduri, fascinator şi profet. E posibil ca aceste daruri să i se fi trezit după ce a fost rănit în timpul Primului Război Mondial, când a fost tratat şi încurajat de psihiatrul Bettelheim, cu care a devenit prieten. A cunoscut gloria publicului şi respectul elitelor politice, militare şi din afaceri. Se pare că de la Hanussen a învăţat Hitler tehnicile retorice prin care acesta electriza audienţa.

Filmul lui Istvan Szabo descrie succint atmosfera decadentă şi ascensiunea nazismului pe fondul nemulţumirii maselor, iar actorul carismatic Klaus Maria Brandauer interpretează excelent acest rol. Suntem avertizaţi împotriva pericolului atragerii senzitivului în culisele puterii vremelnice şi abuzării neînţelepte de abilităţile sale paranormale.

Vizionare online (serverul 2) sau aici. Durata totală: 1h 51min 

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

"Hanussen"  - Subtitrare în limba română

< sus

DUMNEZEU NU E MORT (2014)

Un film foarte frumos despre credinţa şi necredinţa în Creatorul Suprem, despre curajul de a-ţi afirma credinţa cu orice risc, în ciuda prejudecăţilor semenilor.

Un profesor de filosofie dintr-un campus universitar vrea să îşi impună ateismul său studenţilor, scutindu-i de o parte a materiei de examen în schimbul recunoaşterii că "Dumnezeu este mort" (faimosul citat al filosofului Nietzsche), adică nu există. Un student creştin decide să-l combată cu argumente filosofice, deşi întâlneşte o neaşteptată ostilitate din partea celor dragi, ca să-l facă să renunţe. Dar inspiraţia divină îl ajută să meargă până la capăt şi să îl învingă în disputa filosofică pe marele profesor.

Este un film inspirat din cazuri reale în campusuri americane, când studenţii creştini au provocat schimbarea politicilor de dezbatere şi liberă exprimare, împotriva discriminării religioase.

Vizionare online  Durata totală: 1h 52min 

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

"God's Not Dead"  - Subtitrare în limba română

< sus

UNDEVA, CÂNDVA (1980)

O poveste de iubire imposibila, după un scenariu fantastic - un film minunat, de nota 10+ ! Actorii, peisajele, costumele, muzica, toate ne ating la suflet şi ne transformă în persoane mai bune, mai calde, mai iubitoare. Este o peliculă de referinţă care trebuie văzută şi revăzută!

Un autor de piese de teatru este marcat de întâmplări şi coincidenţe stranii. Foloseşte autohipnoza pentru a călători în timp şi a se întâlni cu actriţa al cărei portret îl fascinează. Întâlnirea fatidică are loc, dar povestea de dragoste frumoasă şi pură este interzisă de cerbicia impresarului, care, de fapt, voia doar să o protejeze de şocul pe care ea urma să-l sufere şi despre care avusese o premoniţie.

Deşi filmul se bazează pe ipoteza neverosimilă a călătoriei fizice în timp, aceasta este doar un pretext pentru a pune în scenă emoţia extraordinară a întâlnirii a două suflete-pereche. Suntem atenţionaţi despre misterul care pluteşte permanent deasupra banalităţii şi care poate oricând coborî în viaţa cotidiană.

Vizionare online  Durata totală: 1h min 

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

"Somewhere in Time"  - Subtitrare în limba română

Marea iubire - întâlnirea cu sufletul pereche

Ce sunt sufletele-pereche? La un anumit moment al evoluţiei lor cosmice, un spirit masculin şi altul feminin care şi-au format o personalitate foarte asemănătoare sunt legate energetic între ele, printr-un soi de legământ frăţesc, pentru a se ajuta reciproc de-a lungul lanţului reîncarnărilor.

Lumea spiritelor este foarte bine structurată în planuri şi subplanuri energetice, pe baza rezonanţei vibraţiei lor. Cu cât spiritele sunt mai asemănătoare ca vibraţie, cu atât se simt mai bine împreună. Fenomenul este dus la extrem în cazul spiritelor-surori, care sunt aproape identice. Din momentul înfrăţirii, ele primesc un ajutor care le uşurează şi le grăbeşte evoluţia spre perfecţiune.

Niciodată cele 2 spirite-surori (sau suflete-pereche) nu se încarnează împreună, ci unul rămâne de strajă în planul astral, cu titlul de „înger păzitor”. De aceea se spune că marile iubiri nu se pot împlini decât după moarte... Rareori apar derogări de la această regulă, căci sufletul-pereche oglindeşte perfect nu numai calităţile, ci şi defectele proprii, care devin prea greu de suportat pentru amândoi, iar totodată despărţirea este nedorită de niciunul.

Dar atunci, cum ne putem întâlni sufletul-pereche? Una din posibilităţi este VISUL. Câteodată avem vise minunate, ca urmare a întâlnirii în planul astral cu fratele/sora spirituală. Revenim în stare de veghe cu inima plină de iubire, ca atunci când suntem îndrăgostiţi lulea.

Alta posibilitate este o MARE IUBIRE PĂMÂNTEASCĂ, când am putea crede că ne-am întâlnit sufletul-pereche. Din păcate, se întâmplă nu rareori ca sentimentul minunat de îndrăgostire (fluturi în stomac, pieptul plin de energie, fericire permanentă etc) să se stingă după o perioadă mai mică sau mai mare. Cei doi constată într-o zi că nu se mai iubesc şi că acum trebuie să tragă la o căruţă cam grea.

Unde s-a dus marea iubire şi cum a apărut ea? Se pare că bieţii muritori au fost conduşi de forţe invizibile să se unească, iar apoi au fost lăsaţi singuri, să se pună de acord prin propriile puteri.

Simţim că ne îndrăgostim atunci când spiritul-frate se aşază în aura partenerului nostru fizic. Acesta din urmă ne atrage irezistibil, printr-un magnetism spiritual. Deci în fenomenul îndrăgostirii pure sunt implicate 4 entităţi: cei doi muritori şi spiritele lor surori. Când spiritele-surori pleacă de lângă parteneri, în urma iubirii copleşitoare poate rămâne doar atracţia fizică, rutina, nefericirea sau prietenia sinceră...

Răzvan Petre, 9 nov 2015

< sus

Serial TV: PROOF (DOVADA) (2015)

De milenii, oamenii de știință și filosofii din lumea întreagă au căutat răspunsul la o întrebare importantă: moartea este, cu adevărat, sfârșitul sau ne așteaptă altceva dincolo? Acum, un chirurg genial este pregătit să afle răspunsul în noua dramă TNT, „Dincolo de moarte” (Proof).

Jennifer Beals joacă rolul lui Carolyn Tyler, care recent a fost devastată de suferința pierderii fiului ei adolescent și a căsniciei sale. Carolyn este convinsă de Ivan Turing, un inventator miliardar, să investigheze cazurile de reîncarnare, experimente la limita cu moartea, dar și alte fenomene, totul în căutarea dovezii că moartea nu este sfârșitul.

Pentru Carolyn căutarea răspunsului este atât o călătorie științifică, cât și o călătorie personală și emoțională, dat fiind faptul că moartea fiului ei nu îi dă pace.

Vizionare online  episod pilot + 10 episoade

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

"Proof"  - Subtitrare în limba română

< sus

MIRACOLE DIN CER (2016)

Annabel este o fetiţă de zece ani care se îmbolnăveşte brusc de o boală gravă, fără remedii medicale, care îi dă dureri groaznice. Părinţii sunt torturaţi de grijă şi neputinţă. Câţi dintre noi ar rezista psihic când copilul îl anunţă vlăguit că vrea să meargă în Rai, pentru că nu mai suportă durerea?! Câţi şi-ar mai putea păstra speranţa şi credinţa în Divinitate într-o asemenea situaţie?! Iar Annabel moare, din pricina unui accident la joacă.

Dar ea revine la viaţă, printr-un miracol divin. Este un prilej pentru mama sa şi pentru noi de a conştientiza cu toţii miracolele de care ne bucurăm zilnic, deşi trec neobservate, ca şi cum ni s-ar cuveni. Filmul este foarte realist, cu un mare impact emoţional ce te ţine lipit de ecran. De remarcat şi jocul extraordinar al actriţei Jennifer Garner. Filmul este bazat pe o poveste reală, publicată în 2015, iar în ultimele cadre apar chiar persoanele ce au trăit această dramă.

Vizionare online  Durata: 1h 45min

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

"Miracles from Heaven"  - Subtitrare în limba română

< sus

WIT (2001) / Prezenţă de spirit

Piesa de teatru " WIT", de Margaret Edson, ca şi adaptarea pentru televiziune, cu magnifica Emma Thompson, a primit premii importante (Pullitzer, Emmy). O realizare artistică perfect echilibrată, dramatică fără exagerări, profund emoţională fără sentimentalisme, fără clişee.

Vivian, o eminentă erudită specializată în poetul metafizic John Donne (1572-1631), află subit că este în stadiul terminal de cancer. Începe un tratament agresiv experimental şi îşi petrece ultimele luni de viaţă în rezerva unui spital. Are acum suficient timp să-şi înţeleagă excesele şi lipsurile, că inteligenţa şi erudiţia sa (wit) i-au creat o falsă superioritate - căci boala, prin degradare şi durere, ne uniformizează pe toţi.

"Sonetul sacru nr.10" al lui John Donne, latimotivul piesei, este o reflecţie metafizică asupra morţii, de care Vivian se apropie vertiginos ("Moarte, nu fii mândră, chiar dacă unii te numesc puternică şi înfiorătoare, căci nu eşti aşa... Moarte, tu vei muri"). Ea cunoştea până la virgulă opera marelui poet, dar abia în agonie îşi dă seama că abordase subiectul morţii doar abstract, superficial, deci total inutil pentru ea personal. Tot aşa de abstract este privită ea însăşi de medici, interesaţi mai mult de rezultatele clinice decât de fiinţa umană.

Similar, mulţi căutători abordează spiritualitatea doar mintal şi rămân la suprafaţă. Într-o grea încercare a vieţii li se poate nărui toată "credinţa" şi, mai ales, aerele de superioritate.

Emma Thompson joacă magistral, ţintuindu-ne magnetic în faţa ecranului până la sfârşit. Solilocviile sale sunt presărate deseori de un umor subtil, poate ca o armură intelectuală contra grozăviei în desfăşurare. Personajul interpretat de geniala actriţă foloseşte cuvintele limbii engleze într-un mod inventiv, haios (wit).

Filmul este o cronică dură a unei tragedii anunţate, abordată realist, frust, fără muzică de fundal (excepţie, câteva pasaje din simfonia a 3-a de Gorecki). "Curajoşii" care îl vor urmări vor avea însă o experienţă nepreţuită şi neuitată. Se vor maturiza subit, ca şi Vivian. Iminenţa morţii se adresează întotdeauna altora, niciodată "mie", iar să fii pus în aceeaşi cameră cu cineva căreia i se întâmplă imposibilul şi îţi vorbeşte personal, este un lucru devastator pentru ego. E mai "horror" decât orice film, fiindcă e real şi se întâmplă mereu.

"WIT" (prezenţă de spirit) - O dramă care te va face să te simţi mai viu, mulţumind pentru fiecare zi în care te trezeşti sănătos.

Vizionare online  Durata: 1h 35min

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

"Wit - Prezenţă de spirit"  - Subtitrare în limba română

< sus

SACRIFICIUL (1986) , de ANDREI TARKOVSKY

Ultimul film al unuia dintre cei mai mari creatori din istoria cinematografiei, Andrei Tarkovski, SACRIFICIUL este o splendidă alegorie despre regăsirea spiritualităţii într-o lume sufocată de valori materiale şi violenţă.

Personajul principal este Alexander, care se bucură în mijlocul naturii de fiul său, căruia îi rosteşte un monolog filosofic. Bucuria momentului aniversării sale este spulberată de o ştire de la radio care anunţă un eveniment apocaliptic (războiul nuclear) şi, probabil, anihilarea totală a lumii. La auzul cumplitei veşti, într-un acces de furie, Alexander Îl imploră pe Dumnezeu să nu permită o asemenea nenorocire, promiţându-I că este dispus să renunţe la orice pentru a evita distrugerea. Pentru viitorul omenirii, eroul e gata să-şi sacrifice propriul rai, îndelung şi minuţios construit.

Prin vocea personajului cheie - în fapt, un alter ego al regizorului - ca şi prin mulţimea de elemente vizuale (bălţi, noroi, frig, îmbrăcăminte sumară, încăperi decorate minimalist, filmări în penumbră) ni se vorbeşte despre decăderea omului moral într-o modernitate preocupată doar de prelungirea propriei efemerităţi. Muzica de flaut hotchiku, precum şi strigăturile joik punctează atmosfera stranie, apăsătoare, iar momentul culminant al sacrificiului este însoţit de acordurile sacrale ale muzicii lui Bach (din oratoriul-capodoperă "Matthäus Passion", aria "Erbarme dich, mein Gott, um meiner Zähren Willen!" - "Îndură-Te de lacrimile mele, Doamne!" -, ilustrând mâhnirea lui Isus din Matei 26:39).

Cu toate că tema vizibilă a filmului este cea apocaliptică, în plan mistic "Sacrificiul" este centrat în jurul tainei re-naşterii, a naşterii "omului nou". Un film tulburător şi memorabil, care-şi lasă amprenta în sufletul spectatorului...

Vizionare online  Durata: 2h 20min

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

"Offret - Sacrificatio"  - Subtitrare în limba română

< sus >

OMUL CARE CUNOŞTEA INFINITUL (2015)

Un film care ne emoţionează şi ne înnobilează sufletul despre viaţa şi cariera academică a genialului matematician indian Srinivasa Ramanujan şi prietenia cu mentorul său, eminentul şi excentricul profesor Hardy de la Universitatea Cambridge.

Este povestea incredibilă a unui geniu unic şi deseori neînţeles, ale cărui teorii matematice au revoluţionat şi continuă să revoluţioneze lumea ştiinţifică. De exemplu, funcţia lui Ramanujan (cu cele 24 de moduri ale sale, fiecare corespunzând unui tip de vibraţii ale stringului), dă consistenţă actualei teorii a superstringurilor. Un alt exemplu, abia în anul 2002 a fost demonstrată o teorie visată de Ramanujan pe patul de moarte, în 1920, la 32 de ani, care poate fi acum folosită la explicarea comportamentului găurilor negre din cosmos. (sursa)

Cum adică "visată"? Conform propriilor mărturisiri, inspiraţiile geniale îi veneau de la Zeiţa tutelară a familiei sale hinduse, uneori primind pe ecranul mental viziuni cu conţinut matematic complex. Prin urmare, Ramanujan nu era doar un matematician sclipitor şi dedicat, ci şi un ales al Spiritelor superioare pentru a primi şi decodifica informaţii ştiinţifice complet noi. A fost un "matematician medium", un trimis al Zeilor pentru a aduce muritorilor lumina marii cunoaşterii.

Ramanujan a fost şi un "matematician mistic-filosof". El spunea "O ecuaţie nu înseamnă nimic pentru mine dacă ea nu exprimă un gând al lui Dumnezeu". Era nerăbdător să pună la punct o teorie a realităţii bazată pe conceptul fundamental de "zero", "infinit" şi setul de numere finite. După el, "zero" era simbolul potrivit al Absolutului (Nirguna Brahman), căruia nu-i putem atribui nicio calitate, nici nu poate fi definit sau descris prin cuvinte, aflându-se dincolo de atingerea minţii umane. Iar în privinţa numerelor finite, cineva din preajma sa spunea că "fiecare număr intreg pozitiv era unul dintre prietenii personali ai lui Ramanujan", cunoscându-i toate proprietăţile aritmetice, unele absolut inedite.

Acesta a fost S. Ramanujan, "omul care înţelegea infinitul". Vizionare plăcută!

Vizionare online  Durata: 1h 48min

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

"The Man Who Knew Infinity"  - Subtitrare în limba română

< sus >

SFÂNTUL (Picat din Cer) - 1998

SFÂNTUL, tradus pe ecranele româneşti "Picat din Cer", este o comedie reconfortantă, dar profundă. Satirizează societatea de consum, reprezentată de nucleul său dur: televiziunea de teleshopping. Tocmai în mijlocul acestor oameni mincinoşi, lacomi, fără scrupule "aterizează" de niciunde un Sfânt, un Guru, un Iluminat (Eddie Murphy). El are un comportament neobişnuit: sincer, luminos, mereu binedispus. Devine rapid vedeta postului, de dragul lui Ricky, producătorul (Jeff Goldblum).

Sfântul ştie totul şi poate totul, dar se arată inocent şi inofensiv. Îl salvează sufletul lui Ricky, scoţându-l din propria carapace şi cu ajutorul frumoasei Kate, analista mass-media (Kelly Preston). Mai mult, îi îndeamnă pe telespectatori să nu cumpere lucruri de care nu au nevoie, să se abandoneze Vieţii, să renunţe la competiţie şi conflict. Iubirea dintre Ricky şi Kate învinge, în final, egoismul şi carierismul rapace, inoculat de societatea "civilizată".

Vizionare online  Durata: 1h 53min.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

"Holy Man"  - Subtitrare în limba română

< sus >   

DINCOLO DE LUMINĂ - 2010

Filmul mexican "Mas alla de la luz" este bazat pe viaţa şi faptele vindecătorului spiritual RENE MEY (vezi imaginea alăturată). Francez de origine, el a călătorit prin multe locuri ale planetei unde oamenii au nevoie de tămăduire gratuită, mai ales în ţările sărace. Mexicul i-a fost o gazdă primitoare, unde Rene a înfiinţat mai multe centre umanitare de vindecare gratuită. Ulterior, şi-a extins activitatea umanitară în toată America Latină, cu ajutorul voluntarilor.

În prezent, Rene meditează îndelung pentru a reuşi vindecări în masă, precum Bruno Groning. El reuşeşte să stea în meditaţie luni de zile (fără a se mişca din loc, fără a mânca sau a bea nimic) şi posedă mai multe capacităţi paranormale. Filmul artistic prezintă o parte din ideile spirituale şi evenimentele în mijlocul cărora s-a aflat Rene Mey în Mexic.

Vizionare online  Durata: 1h 36min.

Detalii tehnice despre film pe IMDB.com

"HIM (Human Intelligence Matrix) Mas alla de la Luz"  - Subtitrare în limba engleză

< sus >

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
893700

Autentificare