Joi, 13 Iulie 2023 08:26

Crește valoarea tichetelor de masă din august 2023

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O veste bună pentru milioane de români se prefigurează după ultimele discuții dintre reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor. Începând cu data de 1 august 2023, pasul de pește pragul cantinei va avea un gust mai plăcut. Valoarea tichetelor de masă va crește, iar un nou salt va fi făcut la începutul anului 2024.

În cadrul primei reuniuni a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, coordonat de premierul Marcel Ciolacu, a fost agreată o majorare a valorii tichetelor de masă. Milioane de angajați vor putea să se bucure de această schimbare încă din luna august a anului 2023, când tichetele de masă vor avea o valoare de 35 de lei. La doar câteva luni distanță, de la 1 ianuarie 2024, o nouă majorare va intra în vigoare, ridicând valoarea tichetelor de masă la 40 de lei.

În prezent, actele normative pentru aplicarea acestei decizii sunt în curs de aprobare, la nivelul Guvernului. Măsura nu numai că va aduce un plus de confort pentru masa de prânz a angajaților, dar va contribui și la creșterea nivelului de trai. 

Decizia de majorare a valorii tichetelor de masă nu a reprezentat singurul subiect de discuție în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. Reprezentanții Guvernului, sindicatelor și patronatelor au discutat și despre alte aspecte relevante pentru economia țării. Pe agenda discuțiilor au fost, de asemenea, reducerea inflației, asigurarea stabilității economice, deschiderea de apeluri de proiecte finanțate prin cadrul financiar multianual 2021-2027.

„Guvernarea noastră este despre economie și reforme în beneficiul oamenilor. Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică”, a declarat premierul Marcel Ciolacu. 

Cu siguranță, discuțiile dintre Guvern și reprezentanții sindicatelor și patronatelor nu se opresc aici. Consultările vor continua atât în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, cât și la nivelul ministerelor. Deciziile importante vor fi luate în urma unui dialog deschis, în interesul angajatilor și al economiei naționale.

Citit 841 ori