Sâmbătă, 11 Mai 2019 03:00

Cronuts (gogoși-croasant) cu vanilie și zmeură

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingrediente:
2 pachete aluat foitaj congelat
37 g pudră de budincă cu gust de vanilie
făină
35 g zahăr
100 ml lapte
ulei
100 g zmeură
colorant alimentar roșu
100 ml smântână
bomboane colorate din zahăr
100 g glazură albă

Preparare:
Întinde un aluat pe o suprafață de lucru presărată cu făină, unge-l cu apă și pune cealaltă foaie de aluat deasupra.
Întinde cu un sucitor, astfel încât foile de aluat să se întrepătrundă. Unge aluatul încă o dată cu apă, iar de la dreapta la stânga pliează la mijloc de atâtea ori până când se obține un pătrat de aprox. 25 x 25 cm. Acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la frigider cel puțin 1 oră.
Amestecă pudra de budincă cu 3 linguri de lapte. Restul laptelui se fierbe cu smântână și zahăr, se adaugă pudra de budincă și se lasă să fiarbă aprox. 1 minut, amestecând continuu. Budinca se toarnă într-un castron, se lasă să se răcească, se acoperă cu folie și se lasă la rece.
Din aluat se decupează cu o formă 9 cercuri (diametrul 8 cm). Cu o formă mică se decupează o gaură, în mijlocul cercului de aluat.
Uleiul se încinge într-o friteuză sau o oală înaltă, la 180 °C. Cercurile de aluat se prăjesc pe rând, 3 - 4 minute până se rumenesc, se întorc și se mai prăjesc pe cealaltă parte încă 3-4 minute. Gogoșile se scurg pe un prosop de hârtie și se lasă să se răcească.
Se bate budinca de vanilie. Se taie mare zmeura, se încorporează cu budinca și se toarnă într-un poș.
Gogoșile se taie pe orizontală și se umple cu crema de vanilie și zmeură.
Glazura se topește conform indicațiilor de pe ambalaj și se colorează, dacă se dorește, cu culoare alimentară roșie. Cronuts-urile se ung cu glazură și se pot decora cu perle de zahăr.

Vă dorim poftă bună!”

Citit 271 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Mai 2019 01:58