Sănătate pentru toți

Există numeroşi factori care accelerează procesul de îmbătrânire al pielii, de la expunerea la soare, până la alimentaţia necorespunzătoare. Produsele alimentare pe care le consumăm pot afecta aspectul pielii, iar primele semne de ale înaintării în vârstă apar atunci când proteinele sau grăsimile sunt combinate cu zahărul. Deşi nu putem controla acest aspect în proporţie de 100%, folosirea protecţiei solare şi dieta trebuie să devină o rutină ideală prin care să ne protejăm corpul, dar totodată şi să ajutăm pielea să se refacă.

Nu este deloc dificil să avem grijă de alimentaţia noastră chiar dacă la prima vedere aşa pare. Am pregătit pentru tine o listă a alimentelor care-ţi pot afecta sănătatea pielii şi pot înainta procesul de îmbătrânire, dar şi cu ce le poţi înlocui.

Înlocuieşte cartofii prăjiţi cu cartofii dulci

Ştim, ştim. Cartofii prăjiţi sunt delicioşi, dar nu fac altceva decât să înainteze procesul de îmbătrânire, atât din cauza cantităţii de ulei, cât şi a celei de sare, nu tocmai prietenoase cu pielea noastră. În general, alimentele prăjite în ulei la temperaturi înalte elimină radicali liberi care afectează pielea. Astfel, expunerea la radicalii liberi accelerează procesul de îmbătrânire, moleculele ADN fiind afectate, iar astfel pielea îşi pierde elasticitatea. Mai mult, prea multă sare în organism poate duce la deshidratare, ridurile devenind tot mai pronunţate. O alegere sănătoasă pot fi cartofii dulci la cuptor, care sunt bogaţi în cupru, ideal pentru încetinirea procesului de îmbătrânire datorită producţiei de colagen.

Înlocuieşte pâinea albă cu cea din grâu întreg

Atunci când integrăm în dietă carbohidraţi rafinaţi alături de proteine, nu doar accelerăm procesul de îmbătrânire, ci creăm şi o legătură cu bolile cronice. Alimentele cu un index glicemic ridicat, precum pâinea din făină albă, pot cayza inflamaţii la nivelul corpului acestea fiind în strânsă legătură cu procesul de îmbătrânire. Uită de pâinea tradiţională şi alege să consumi pâine din grâu întreg, fără zahăr adăugat. Aceasta conţine antioxidanţi, ideali pentru sănătatea pielii.Înlocuieşte zahărul cu miere sau fructe
Zahărul este cel mai mare duşman al nostru, atât din punct de vedere al sănătăţii, cât şi a aspectului pielii. De multe ori auzim că prezenţa zahărului provoacă aspecte neplăcute asupra pielii, precum acnee şi deteriorarea producţiei de colagen. Atunci când nivelul de zahăr din corp este ridicat este simulat procesul de îmbătrânire. Mai mult, prezenţa soarelui chiar poate accelera acest proces. Aşa că, decât să mănânci o îngheţată pe plajă, mai bine consumi un fruct proaspăt. Sau, de ce nu, dacă pofta de dulce este mult prea mare, poţi opta pentru ciocolată neagră sau afine, care ajută la prevenirea pierderii de colagen.

Pagina 1 din 11