Vineri, 19 Aprilie 2019 03:00

Reabilitărea Clinicii de Oncologie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reabilitarea clădirii Clinicii de Oncologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova va costa aproximativ 3 milioane de euro. Cea mai mare parte a sumei, 2 milioane euro, va fi suportată din bugetul Doljului. 1 milion de euro sunt fonduri nerambursabile, contractul de finanţare fiind semnat miercuri, la Consiliul Judeţean Dolj. Acum imaginea clinicii este dezolantă.

Lucrările de reabilitare a clădirii cu patru etaje, pe care administraţia doljeană intenţionează să le facă, includ schimbarea instalaţiilor electrice şi sanitare, recompartimentări. De asemenea, vor fi construite două lifturi exterioare, acum clădirea neavând unul, motiv pentru care mâncarea pacienţilor este adusă în plase şi găleţi. Va fi realizată şi o nouă rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Totodată vor fi amplasate panouri solare pe clădirea ce va fi termoizolată.

„Şi în discuţiile pe care le-am avut cu doamna ministru, noi am promis că facem partea noastră. Şi anume, reabilităm actuala clădire în care se află atât secţia de oncologie cât şi secţia de dermatologie, dar şi secţia de Medicina Muncii. Este un bloc neadecvat pentru activitatea medicală. El a fost construit ca bloc pentru medici, în nici un caz pentru a fi secţie de oncologie. De aceea intrăm aici cu toată forţa, pe un proiect care ne permite să facem acest lucru. Ne dorim să avem o clădire mai prietenoasă cu mediul. Banii pentru proiect sunt de circa 3 milioane euro în total, dintre care 1 milion din fonduri europene, iar 2 milioane euro vin de la Consiliul Judeţean”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, se arată într-un comunicat emis de jurnalul olteniei.ro.

Citit 1434 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
893668

Autentificare