Joi, 11 Aprilie 2019 03:00

After-school inovator

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Părinţii care vor să îşi înscrie copiii la un after-school inovator sunt aşteptaţi la Centrul de Asistență și Îndrumare Școlară și Socială (Center of Learning Assistence for School and Society – CLASS), din cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford – CRAF, inaugurat luna trecută.

Mai sunt câteva locuri disponibile, iar costurile lunare sunt cele mai mici din piaţă. 700 lei şi includ atât activităţile de învăţare şi relaxare cât şi masă şi transport. Pe lângă o bună educaţie dată copiilor, părinţii pot contribui şi la sprijinirea elevilor mai puţin norocoşi. Tot din acea taxă lunară sunt suportate costurile cursurile oferite gratuit copiilor care provin din centrele de asistenţă socială.

Programul la acest after-school este de la 11.30, când elevii sunt preluaţi cu microbuzul de la şcolile în care învaţă şi duşi la CLASS şi până la ora 18, când vor fi luaţi acasă de părinţi.

“Deocamdată noi asigurăm transportul doar pentru preluarea de la şcoală, pentru că ştim că la acea oră părinţii sunt la serviciu şi nu au cum să îi aducă, însă dacă va exista cerere vom asigura şi transport la întoarcere”, spune Raluca Stamatescu, responsabilul PR al CLASS. Şi în perioada vacanţelor, inclusiv a celei de Paşte, CLASS va avea porţile deschise pentru elevi. De data aceasta, programul va fi între orele 8 şi 16.

Activităţile sunt susţinute de către studenţii voluntari ai Universităţii din Craiova, susţinuţi de către cadrele didactice ale instituţiei de învăţământ superior. În ceea ce privește programele și ateliere organizate, acestea sunt: program CLASS AFTER SCHOOL (6-10 ani); programe CLASS HOLLIDAYS – perioada vacanțelor școlare (6-14 ani); cursuri de limbi moderne – engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă (5-18 ani); ateliere de dezvoltare personală (6-9 ani); club de lectură (5-8 ani); Atelier de Paleontologie – pe urmele dinozaurilor (5-8 ani); Atelier de Origami (5-10 ani); Atelier Vorbire și Limbaj – exprimare și expresivitate (6-10 ani).

Citit 418 ori