Joi, 10 Ianuarie 2019 01:05

Aplicaţia cu care poţi afla timpul în care dispare alcoolul din sânge, relansată de Poliţia Română

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Denumită „Zero la Mie”, aplicaţia permite căreia utilizatorii care au băut să afle timpul estimativ în care pot ajunge din nou la 0‰ alcool în sânge. Aplicaţia este rodul parteneriatului dintre Ursus Breweries, Poliţia Română şi Clever Taxi şi a fost relansată la finalul anului trecut, potrivit promotor.ro.

Pe baza datelor introduse în secţiunea bio, precum gen, înălţime, greutate, cantitate şi tip de alcool consumat, dar şi timpul de consum, este generat un timp estimativ necesar pentru revenirea la zero la mie alcoolemie. Dacă utilizatorul a consumat alimente în perioada de consum de alcool, este recomandată adăugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicaţie.
Spre exemplu, unui bărbat cu o înălţime de 180 cm şi o greutate de 80 kg, care a consumat 2 beri de 500 ml în interval de două ore, îi este recomandat să aştepte minim două ore şi 40 minute până la revenirea la 0‰ alcool în sânge. Rezultatul este însă o recomandare, întrucât capacitatea de metabolizare a alcoolului este diferită pentru fiecare persoană în parte.
Noua versiune a aplicaţiei încorporează şi „Testul de echilibru”, prin care utilizatorii îşi pot testa controlul şi reflexele. Astfel, prin accesarea camerei telefonului direct din aplicaţie, pe ecran apare o linie de ghidare care trebuie urmată. Dacă reuşeşti să mergi drept ai trecut testul! Dacă rezultatul este negativ, pe ecranul telefonului este afişat un mesaj de atenţionare şi responsabilizare, iar utilizatorului îi este recomandat să contacteze un prieten sau să comande un taxi.
O altă noutate în aplicaţie este parteneriatul Clever Taxi. Cei care folosesc Zero la Mie au acces direct din aplicaţie la servicii de transport în peste 20 de oraşe, iar cu ajutorul CleverPay au la îndemână cea mai uşoară modalitate de a plăti cursa de taxi, instant. Mai mult, clienţii noi ai Clever Taxi vor avea la dispoziţie 10.000 de vouchere în valoare de 15 lei la prima cursă plătită cu cardul prin aplicaţie.

Citit 1641 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
918838

Autentificare