Marți, 09 Aprilie 2019 03:00

Craiovenii care pun stăpânire ilegal pe un loc de parcare pot primi amendă de până la 2.500 de lei

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând cu luna aprilie 2019, a devenit obligatorie achitarea contravalorii taxei de parcare, ce conferă dreptul proprietarilor/utilizatorilor de autovehicule de a parca pe proprietatea publică/privată a municipiului Craiova. În acest sens, în perioada 08 – 14.04.2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației, vor efectua activități de prevenire, prin care vor aduce la cunoștința proprietarilor/utilizatorilor de autovehicule, obligațiile pe care le au pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Craiova, pe ușile de acces în scările blocurilor din Craiova, precum și la avizierele acestora (după caz), vor fi lipite comunicate în care sunt precizate prevederile Hotărârii Consiliului Local Craiova nr. 73 / 2019, cu mențiunea specială potrivit căreia ”achitarea taxei de parcare a autovehiculului pe domeniul public/privat al municipiului Craiova, NU CONSTITUIE DREPT DE PROPRIETATE asupra amplasamentului pe care este parcat autovehiculul“.

Orice utilizator ce achită taxa de parcare având dreptul să parcheze, cu respectarea legislației rutiere, oriunde în municipiului Craiova, pe proprietatea publică/privată a autorității locale. Rezervarea locurilor de parcare şi/sau semnalizarea acestora cu altfel de însemne, marcaje, folosirea unor sisteme de blocare a accesului sau dispozitive, sau folosirea de personal în acest scop se sanctioneaza contraventional cu amendă cuprinsă între 500 lei – 2.500 lei.

Citit 1688 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
920250

Autentificare